Bohinjci so na ta način dobili tudi obliž na rano, ki jo predstavlja državno izigravanje zakona o Triglavskem narodnem parku, po katerem bi moral biti dejansko sedež parka v Bohinju, kar pa se verjetno še dolgo ne bo zgodilo. Tudi zato ne, ker so lani na Bledu za milijon evrov prenovili informacijski center Triglavska roža, ki deluje v stavbi, kjer je že dolga leta tudi uprava zavoda Triglavski park. Tudi Bohinjka, kot so poimenovali informacijsko pridobitev v Stari Fužini, je nastala predvsem po zaslugi uspešno pridobljenih evropskih sredstev. Celotna naložba je bila ocenjena na 1,4 milijona evrov, milijon pa jim je uspelo pridobiti iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vloga nove informacijske točke bo tako izobraževalna kot svetovalna, kar bo koristilo zlasti prebivalcem parka, ki so do zdaj zaradi tega morali po večino informacij na Bled. Seveda pa bo pomembno tudi delovanje na področju naravne in kulturne dediščine.

Ker je poleti Triglavski park tudi najbolj obiskan, bo odprtje koristilo tudi vsem obiskovalcem parka in Bohinja. V tem turističnem središču so na področju obveščanja v zadnjem času storili veliko, informacijska točka je tudi v Bohinjski Bistrici, veliko informacij ponuja tudi turistično društvo. Omeniti velja še, da je sloviti vodnik Lonely Planet prav Bohinj priporočil v svojem izboru najboljših družinskih destinacij za družinski oddih, kar je lepo priznanje za usmeritev turizma, ki v zadnjih letih neprestano išče povezave z naravo ter našo dediščino. Prav Bohinj kljub neurejeni hotelski ponudbi vse bolj opozarja nase tudi z lego v Triglavskem narodnem parku, ki ga obišče okoli dva milijona ljudi na leto, in je zaradi tega sleherna koristna, strokovna informacija o njem toliko dragocenejša.