Župan navdušen nad avtobusom

»Na svetu je le 15 takih avtobusov. Imeli smo izjemno srečo in ga dobili za vsega 45.000 evrov. Občine ta projekt ne bo stal niti evra, pridobili bomo pa ogromno. Turisti ga bodo sprejeli z navdušenjem,« je prepričan nepoklicni župan Kranjske Gore, sicer pa turistični podjetnik Janez Hrovat. Na vprašanje, kdaj in kje je bil objavljen javni razpis za nakup avtobusa, pa je Hrovat nejevoljno odvrnil, da ga ni kupila občina, pač pa podjetje Infrasprot in da javni razpis ni bil potreben.

V resnici pa je šlo za to, da je občina za projekt nakupa, prenove, opreme in same izpeljave projekta panoramskega avtobusa iz proračuna odštela sto tisoč evrov. Občina je namreč 52-odstotna lastnica omenjenega podjetja, ki sicer upravlja športno dvorano Vitranc, preostali delež ima v rokah največji kranjskogorski hotelir Hit Alpinea. Oba lastnika sta letos v dokapitalizacijo vložila sorazmeren delež denarja, a Alpinea v obliki odpisa dolgov, občina pa v obliki namenskih sto tisočakov za nakup avtobusa, ki je zdaj, seveda, v lasti Infrasporta, ki ga bo tudi upravljal.

Pozimi brezplačno

Avtobus je sicer star le deset let in ima prevoženih le nekaj več kot sto tisoč kilometrov, zato verjetno res velja za ugoden nakup. Poleg tega je občini in Infrasportu uspelo pridobiti še nekaj tisočakov sponzorskega denarja od lokalnih turističnih podjetnikov. »Za letos imamo vse stroške obratovanja pokrite. Načrt je tak, da s trženjem avtobusa prek poletja pokrijemo stroške za vse leto in bo pozimi lahko vozil brezplačno. V prihodnje pa bomo poskrbeli še za nove izlete, recimo kulinarično ali otroško pot,« je pojasnil direktor Infrasporta Blaž Veber. Letos bo dopoldne odpeljal iz Kranjske Gore do Mojstrane pa vse do Planice, nazaj do Mojstrane in v Kranjsko Goro. Popoldne bo nekoliko krajšo pot ponovil.