Najprej je bil oblečen v črno, kasneje v belo barvo, a njegovo poslanstvo je ostalo isto: inštruirati pomembne goste in testirati avtomobile v kultni televizijski oddaji Top Gear. Poimenovali so ga Stig, kot je bil vzdevek novih učencev na osnovni šoli zvezdniškega voditelja Jeremyja Clarksona, milijoni gledalcev široko po svetu pa so kar tekmovali med seboj, kdo bo razkril ime dirkača, ki se je vseskozi skrival za čelado. Doslej se je razkril že dvakrat.

Ko so leta 2002 pompozno objavili, da bo Top Gear doživel spremembo v konceptu, so predstavili tudi Stiga. »Ne poznamo njegovega imena, resnično ga ne poznamo in ga tudi nočemo poznati, saj je dirkač,« je tedaj dejal Clarkson. Zakaj so ga oblekli v črno, ni znano, so pa naredili vse, da bi skrili njegovo identiteto. Ves čas šova je imel čelado na glavi, prihajal na snemanje zgodaj in odhajal pozno, imel je tudi zasebno garderobo. Vse to ni bilo dovolj in januarja 2003 je časopis The Sunday Mirror razkril njegovo identiteto. »Z gosti sem spregovoril le nekaj besed in jih zavajal s francoskim naglasom,« se prvi Stig Perry McCarthy, sicer voznik formule 3, nastopil je tudi v Le Mansu, spominja svoje službe, ki mu kljub veliki priljubljenosti ni prinašala bogastva, saj je imel pogodbo v višini 700 angleških funtov tedensko.

Ob zamenjavi se je Stig iz črnine oblekel v belo in svojo identiteto uspel skriti do leta 2010, ko je napisal knjigo Moški v beli obleki. Mediji so vse do razkritja kar tekmovali med seboj, da bi ugotovili, kdo sedi za volanskim obročem, vsi pa so si bili enotni, da gre za prekaljenega dirkača. S suzukijem liano je namreč krog odpeljal v času 1:44 minute, hitreje od nekdanjega voznika formule 1 Nigela Mansella. »Kdor koli že vrti volan, je resnično dober voznik. Zagotovo nekdo iz nekdanje karavane formule 1,« je dejal nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso. To je Clarksona vodilo k temu, da se je odločil za ukano. V Stiga je oblekel Michaela Schumacherja. Kamera ga je spremljala ves čas vožnje superšportnega ferrarija FXX in nato še vso pot od avta do studia, kjer je nepričakovano snel čelado in presenetil gledalce.

Drugi Stig je bil sicer Ben Collins, ki je bil med tistimi srečniki, ki so jih povabili na avdicijo. »Vrgli so mi ključe navadnega forda focusa in dejali, naj odpeljem krog. Nisem imel pojma, kakšen je moj časovni domet,« se spominja testiranja, na katerem je bil zelo hiter in takoj dobil službo, ki je bila odlična referenca. Kasneje je namreč odigral tudi vozniško vlogo v filmu agenta 007 Kvantum sočutja, v katerem so razbijali aston martine in alfe romeo. Ko je njegova biografija prišla na police, je bilo jasno, da bo knjižna uspešnica, a brez zamere ustvarjalcev oddaje ni šlo. »Knjigo sem začel pisati šele tedaj, ko mi je postalo jasno, da so se pri BBC odločili, da me zamenjajo. Svojemu nadrejenemu sem povedal, da sem napisal knjigo. Sprva so bili razumevajoči, potem so na moja vrata potrkali odvetniki,« se spominja drugi Stig (letno plačo je imel 70.000 funtov), ki mu je v eni izmed serij uspelo razbiti 500.000 funtov vrednega super športnika koenigsegga CCX, večkrat pa je ob hitri vožnji vozil po robu. Kako voziti hitro in varno, je učil tudi sveto trojico voditeljev (Clarkson, May, Hammond), pri čemer je bil značajsko najbolj nemogoč Clarkson: »On je prepričan, da vse zna in obvlada!« Usodo oddaje Top Gear brez Clarksona, ki so ga odpustili, bodo zapečatili gledalci, tretji Stig po vrsti pa še uspešno skriva svojo identiteto.