Zdravku Mamiću sicer nihče ne more oporekati, ko je govor o njegovih sposobnostih menedžerja, saj je seznam eminentnih nogometašev, ki mu jih je iz Dinama v zadnjem desetletju uspelo na tuje prodati za skupno več kot 150 milijonov evrov, resnično dolg, na njem pa so med drugimi tudi Luka Modrić (igra pri Realu iz Madrida), Mario Mandžukić (Juventus) in Alen Halilović (Barcelona). Zunaj nogometa pa sta brata slaba poslovneža, imata namreč kopico gradbenih podjetij, ki pa vsa po vrsti zadnja leta izkazujejo izgubo od nekaj 100.000 do dobrega milijona evrov.

Preiskave na domu bratov so razdelile tudi hrvaške politike. Ni namreč skrivnost, da sta Mamićeva donatorja stranke HDZ in njenih političnih kampanj, do milijonskega premoženja pa naj bi prišla tudi tako, da naj bi od igralcev zahtevala provizijo. Najglasnejši, ki je to potrdil, je bil nekdanji hrvaški reprezentant Eduardo da Silva. Zdravku Mamiću naj bi moral na roko izplačevati 20 odstotkov svojega zaslužka, ko je igral pri Dinamu, kar je pred dvema letoma potrdil tudi na sodišču, a obsodba v njegovo korist še ni pravnomočna.

Seveda je bil Zdravko Mamić pričakovano glasen in žaljiv, ko je izvedel za preiskave. »To je nekaj, kar je izključno zahtevala politika. Pred dnevi sem televizijski govor na temo politikov sklenil z besedami 'če me ne bodo aretirali ali ubili'. Vsakemu je jasno, kaj se dogaja. Oblast, ki je naslednica komunistične partije, ni odstopila od svojih metod, gre za politični obračun z vsemi, ki razmišljajo drugače. Začelo se je, ko je predsednik Josipović v ZDA dejal, da na Hrvaškem obstaja mala mafija v nogometu. Gre za genocid nad mojo družino,« je besnel Mamić. Poletje na Hrvaškem gotovo ne bo dolgočasno.