Tropski stil v živahnih barvah

Počitnice v tropskih krajih, kjer se počutimo udobno in sproščeno, so lahko navdih za našo spalnico. Začnite z barvo, ki bo pričarala pravo atmosfero. Če se odločite za tropski videz, potem izberite živahne barve, kot so rumena, akvamarinsko modra in kanček zelene. Pred kombiniranjem si oglejte tipe tkanin v teh barvah ter preverite, kako se skladajo. Tudi pastelni odtenki so primerni. Zraven dodajte elemente, kot so školjke in pleteni predmeti. K tropsko obarvanemu interjerju se lepo poda svetel les, lahko tudi v beli barvi.

Modra, rdeča in bela za navtično temo

Če se navdušujete nad navtično obarvano sobo, potem izberite odtenke rdeče, modre in bele. Bela na stenah povzroči, da soba zasije, rdeči in modri dodatki ter pohištvo pa dopolnijo ta videz. Navtično urejena soba bo potrebovala tudi navtične dodatke. Za pohištvo uporabite temnejši les, vendar naj spalnica ne bo pretemna.

Izberite primeren vzorec

Pri izbiri posteljnine in okenskih dodatkov imejte v mislih vašo temo. Nevtralna barva, ki dopolnjuje barvno kombinacijo sobe, je vedno prava izbira. Ravno pravi vzorec je dodaten bonus, vendar bodite previdni in ne pretiravajte s tematskim vzorcem, saj je soba lahko videti neurejena ali pretirano opremljena. Če vam nevtralna barva ni dovolj in če ne uspete najti idealno potiskane tkanine, razmislite o dveh barvnih odtenkih. Za posteljnino uporabite pregrinjalo v dveh barvah, ki ga po potrebi obrnete ali zavihate tako, da sta vidna oba odtenka. Dekorativne blazine so dober posteljni dodatek, če želite v prostor dodati več barve ali primeren vzorec.

Za piko na i še poletni dodatki

Odlični dodatki za spalnico s poletnim pridihom so spominki s priljubljenih navtičnih ali tropskih počitnic. Prikupna sidra, školjke ali družinske počitniške fotografije, ki se skladajo z izbrano temo, so popolna izbira.