Razbili so jih kot kanto, bi lahko zapisali ob zmagi nogometašev Argentine nad Paragvajem s 6:1, s katero so se finalisti lanskoletnega svetovnega prvenstva prebili v finale tudi na južnoameriškem prvenstvu, kjer jih v soboto ob 22. uri čaka epski spopad z domačini Čilenci. Velik delež k zmagi je z dvema goloma prispeval Angel di Maria.

Nogometaš, ki se najbolje znajde na krilu, ima za sabo povprečno sezono v Manchester Unitedu, kjer mu trener Louis van Gaal ni namenil zvezdniške vloge in je odigral le 27 tekem, čeprav je lani iz Real Madrida prestopil za 59,7 milijona funtov, kar je bil najdražji prestop na Otoku in peti najdražji vseh časov. Toda 27-letni levičar ni obupal. »Vsako leto postajam boljši na različne načine. Tako kar zadeva brcanje žoge kot tudi psihično. Vsako sezono tudi bolje razumem nogomet. Postal sem učinkovitejši, kot sem bil v mlajših letih. Zdaj lahko igram na več mestih in se počutim sposobnega igrati na visoki ravni,« pravi nogometaš, ki zvezdniškemu statusu navkljub velja za skromnega in prizemljenega, predvsem pa se zaveda, kako pomembno vlogo v reprezentanci Argentine igra virtuoz številka ena na svetu Lionel Messi. »Je preprosto najboljši nogometaš na svetu in to vsi razumemo. Toda nismo moštvo, v katerem bi bil pomemben le en igralec in on to razume bolje od nas vseh. Dobro ve, da naslova južnoameriškega prvaka ne more osvojiti sam in brez naše moči.« Messi sicer v dresu Argentine igra izjemno, a bolj kot z goli razveseljuje s tovariškimi podajami in kreiranjem igre, njegov post, ko je govora o tresenju mreže, pa traja že več kot 900 minut.

Di Maria je bil lani na svetovnem prvenstvu član deseterice najboljših nogometašev, velja pa za tehnično izjemno podkovanega, s pregledom nad igro, za nameček pa je sposoben igranja na več položajih. Zasebno mu največ pomeni družina, staršem tako že leta, odkar je profesionalec, mesečno namenja dobršen del dohodka, saj jim je hvaležen, da so prepoznali njegovo otroško željo po igranju nogometa in ga že pri treh letih vpisali na nogometno akademijo. Prihodnost Fidea, kot je njegov vzdevek, kar po slovensko pomeni testenine, je seveda vezana na Manchester United, kjer so mu namenili dres s številko 7, ki so ga pred njim nosile legende kluba – George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham in Cristiano Ronaldo.