Kljub prostemu dnevu je imel Blaž Kavčič včeraj na Wimbledonu precej zaseden urnik. Zaradi nove poškodbe, ki jo je staknil v prvem krogu, je bil spet veliko časa v družbi zdravnikov in fizioterapevtov, ki so pod drobnogled vzeli njegove bolečine v kolku. Dobra novica je, da je poškodba manj problematična, kot se je zdelo prvi trenutek. »Boljše je, kot smo mislili, a čutim bolečine, predvsem pri gibanju. Včeraj sem treniral zgolj iz mesta. Dobil sem protibolečinske tablete in tablete, ki zavirajo vnetje, ki je nastalo zaradi hitrega giba ob zdrsu,« je iz jugozahodnega Londona sporočil Blaž Kavčič.

Neprijetna situacija se je zgodila v tretjem nizu prvega kroga proti Japoncu Juičiju Sugiti. »Spodrsnilo mi je, pri čemer sem si poškodoval ovojnico kolka. Na tem mestu je tudi prišlo do vnetja, a na slikanju in ultrazvoku niso zaznali večje poškodbe. Lahko pa vnetje zelo boli,« je rekel slovenski teniški igralec, ki ga danes čaka obračun proti dvanajstemu nosilcu Gillesu Simonu. »Upam, da bom dovolj dobro pripravljen, da bom normalno igral. Pričakujem, da bo bolelo, a vendarle gre za Wimbledon, zato bom stisnil zobe,« se Kavčič ne predaja vnaprej, toda z glavo skozi zid ne bo rinil. »Zagotovo bom zaigral, a ne vem, ali mi bo uspelo do konca. Bom videl v dani situaciji, kako bo. Grem normalno na tekmo, naredil bom vse, da bom igral čim bolje, toda če bodo bolečine prehude, bom predal. Velike dilemi ni. Poslabšanja poškodbe ne bom tvegal. V prvem krogu sem moral po poškodbi odigrati le podaljšano igro, tokrat me čaka cela tekma,« zatrjuje Kavčič. Če bi v torek podaljšano igro izgubil, bi dvoboj nato predal. »Preveč je bolelo. Nisem se dobro počutil, težko sem se premikal. Težko je bilo igrati podaljšano igro, saj sem vedel, da je to zadnje upanje, da dobim dvoboj. Čutil sem veliko pritiska, a sem se dobro znašel.«

Toda prva misel po zdrsu ni bila optimistična. Ravno nasprotno. »Mislil sem da je konec. Sploh nisem mogel narediti normalnega koraka. Potem se je zadeva umirila, tudi fizioterapevt me je dobro povil, da je razbremenil bolečino,« je dejal Kavčič. Takoj se je pojavilo tudi vprašanje, kaj nova poškodba pomeni za njegov nastop v slovenski reprezentanci v Davisovem pokalu čez dobra dva tedna. »Trenutno ne vem. Najprej moram končati Wimbledon, potem pa bomo videli. Za zdaj ne razmišljam o tem,« je povedal Ljubljančan, ki je imel v prvem krogu lepo spodbudo s tribun. Zanj so pesti držali njegovo dekle, najboljši prijatelj, nekdanji teniški igralec Andraž Bedene, zdajšnji reprezentančni soigralec Mike Urbanija in tudi najvišje postavljeni Slovenec Blaž Rola.

Nobena skrivnost ni, da Wimbledon Kavčiču ni povsem pri srcu. Predvsem mu ni všeč, kako organizatorji ravnajo s slabše postavljenimi igralci. »Problemi so s prevozi, igralec dobi samo eno vozovnico, drugje štiri,« je opisal Kavčič. Kljub temu se bo tokrat iz Londona odpravil z novim mejnikom. Postal je prvi Slovenec z vsaj eno zmago na vseh štirih turnirjih velike četverice. »To mi je v zelo veliko zadovoljstvo. Lepo bo enkrat po karieri reči, da sem povsod zmagal v prvem krogu. Naslednji cilj je, da je pridem na vseh turnirjih v tretji krog, na dveh mi je že uspelo,« je rekel Kavčič, ki se je tretji krog uvrstil v New Yorku in Melbournu.

Wimbledon, grand slam (37,17 milijona evrov), pomembnejši izidi, moški, 2. krog: Đoković (Srb, 1) – Nieminen (Fin) 6:4, 6:2, 6:3, Tomić (Avstral, 27) – Herbert (Fra) 7:6 (3), 6:4, 7:6 (5), Raonić (Kan, 7) – Haas (Nem) 6:0, 6:2, 6:7 (5), 7:6 (4), Ćilić (Hrv, 9) – Berankis (Ltv) 6:3, 4:6, 7:6 (6), 4:6, 7:5, Wawrinka (Švi, 4) – Burgos (Dom) 6:3, 6:4, 7:5, ženske, 2. krog: Šarapova (Rus, 4) – Hogenkamp (Niz) 6:3, 6:1, Mattek-Stands (ZDA) – Ivanović (Srb, 7) 6:3, 6:4.