Spomnimo, da je bil Zupanc sicer tudi kandidat za direktorja Centra za socialno delo Trbovlje, vendar ga svet zavoda ni potrdil ne na drugem ne na tretjem razpisu, čeprav je imel obakrat večinsko podporo zaposlenih. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da tako kot na tretjem razpisu niti na včerajšnji korespondenčni seji sveta zavoda ni dobil podpore predstavnikov ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki imajo v svetu zavoda štiri glasove, medtem ko imajo zaposleni in občina Trbovlje skupaj tri predstavnike. Zaposleni so se, ker menijo da je svet zavoda sam sebi namen, na pristojno ministrstvo že pred časom obrnili s pobudo po menjavi predstavnikov ministrstva v svetu zavoda, a se na njihovo pisanje niso odzvali. Iz službe za odnose z javnostmi ministrice Anje Kopač Mrak pa so včeraj sporočili le, da svet zavoda deluje kot samostojni organ, zato je izbira vršilca dolžnosti direktorja izključno njihova pristojnost. Pri tem so pričakovali, da bo svet zavoda novega vršilca dolžnosti imenoval na včerajšnji seji.

Ta mesec nov razpis

In če ga zaposleni danes ne bodo dobili, se bodo naveličani skoraj leto dni trajajočega iskanja novega vodstva javno oglasili, so obljubili. Že z vršilcem dolžnosti je bila namreč organizacija dela otežena, postopki pa so trajali dlje kot bi sicer, smo izvedeli od zaposlenega, ki se ne želi izpostavljati, zdaj pa je prišlo že tako daleč, da ne bodo mogli ukrepati niti v nujnih primerih. »Te bi lahko reševali le, če bi kršili zakon, saj imamo brez odgovorne osebe zvezane roke,« je dejal sogovornik.

Za nezaslišano je včerajšnjo korespondenčno sejo sveta zavoda Centra za socialno delo Trbovlje označila tudi županja Jasna Gabrič, ki jo čudi, da so predstavniki zaposlenih in občine na tretjem razpisu podprli istega kandidata, predstavniki ministrstva pa ne in bo zato potreben še četrti razpis. Gabričeva zato izraža dvom o sestavi sveta zavoda, ki s tovrstnimi dejanji ne prispeva k dobrobiti centra niti občanov, ministrico Anjo Kopač Mrak pa poziva k takojšnjemu ukrepanju.