Namigovanja, da se Sani Bečirović seli k Panathinaikosu, so hitro dobila uradno potrditev. Novico je objavil kar Bečirović na svoji spletni strani. S tem, ko bo postal pomočnik trenerja Aleksandra Đorđevića, je Bečirović končal uspešno pot profesionalnega košarkarja.

»Končuje se pomembno poglavje v mojem življenju. Takšno življenje sem poznal do nedelje. Hkrati čutim žalost in veselje zaradi novega izziva. To je bilo moje življenje in identificiral sem se z besedo igralec. Zdaj se bom moral s čim drugim,« je zapisal Sani Bečirović. »Vesel sem, da se je ponudila priložnost, ki je ne morem izpustiti iz rok. Biti pomočnik Đorđeviću v klubu, kjer sem dosegel največje igralske uspehe, ne doleti vsakogar. Upam, da se bom pri svojem delu znašel tako dobro kot pri igranju. Verjamem, da se bomo v Panathinaikosu veselili takšnih uspehov, kot sem se jih veselil kot igralec.«

O sodelovanju Bečirovića in Đorđevića se je govorilo že dalj časa. Jasnejši obrisi sodelovanja so se pojavili v Madridu med zaključnim turnirjem evrolige. Takrat se je Saša Đorđević pojavil v španski prestolnici kot srbski selektor, ki naj bi spremljal in podpiral predvsem organizatorja igre pri CSKA Moskva Miloša Teodosića, a je prišel tudi na pogovor za novo službo pri madridskem Realu. Vodstvo kraljevega kluba je že lani želelo odpustiti Pabla Lasa, toda glavni trener košarkarjev Reala je dobil novo priložnost. Dobil je tudi ultimat, da mora v prihodnji sezoni osvojiti vse mogoče lovorike, sicer se bo letos poslovil od Reala.

Laso z Realom nove sezone ni začel najbolje. Nanizal je nekaj porazov, slaba je bila tudi igra. V Madridu so že hoteli narediti menjavo in pripeljati Đorđevića, a srbski trener ni želel priti sredi sezone. Bolj ga je zanimala možnost, da bi Real prevzel letos poleti. Načelni dogovor med klubom in Đorđevićem je bil sklenjen, a Laso je imel drugačne načrte. Kraljevi klub je pripeljal na vrh Evrope in španskega prvenstva, še prej je osvojil španska superpokal in pokal, s čimer je obvaroval svoj položaj.

Že ob dogovarjanju Đorđevića z Realom je bilo jasno, da si Srb za pomočnika želi Sanija Bečirovića. Ko je prejšnji teden Real s skalpom Barcelone končal šampionsko sezono, navezi Đorđević-Bečirović ni ostalo drugega, kot da sprejme drugo najboljšo ponudbo. Dobila sta jo pri Panathinaikosu, ki je v moderni zgodovini vsaj v košarki pomembnejši od Reala, toda v trenutni situaciji je grški velikan vendarle kakšno stopničko nižje kot kolektiv iz Madrida. Slabša je tudi njegova finančna slika, saj Panathinaikos ne more več privabiti zares najboljših košarkarjev, ki igrajo v Evropi.

Prav pri Panathinaikosu je Bečirović prišel do največje osebne zmage v košarkarski karieri. Nekdanji slovenski reprezentant je imel dve hujši poškodbi kolena, zaradi katerih so ga skoraj vsi odpisali. Bečirović je kljub temu verjel, da še lahko igra na najvišji ravni, njegov potencial je znal izkoristiti Željko Obradović. Trenerski mag ga je povabil v Panathinaikos, kjer je Bečirović med letoma 2006 in 2008 osvojil dve grški prvenstvi, dva grška pokala in evroligo.