Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Copa America

Čile - Peru
1
Favorit v tem paru je jasen, saj je Čile na domačih tleh morda do sedaj pokazal celo največ od vseh na prvenstvu, želja po uvrstitvi v finalu pa je pri čilskih nogometaših ogromna. Sicer se je na tem turnirju že večkrat izkazalo, da ni lahkih tekem in so tudi favoriti večinoma stežka zmagovali ali pa celo niso, je nocoj vendarle težko tokrat pričakovati karkoli drugega od domače zmage, tudi 1:0 bo dovolj.

Nogomet - Finska - 1.liga

Inter Turku - HJK Helsinki
1, 0
HJK sicer igra zelo zanesljivo in pridno zbira točke, v uvodnih 17 tekmah pa je izgubil le enkrat, a vendarle podrobnejši pogled na lestvico razkriva, da v gosteh pogosto ostane brez zmage, saj je na 7 gostovanjih slavil le dvakrat, nazadnje pa se je opekel v petek pri predzadnjem Ilvesu (1:1). Inter objektivno gledano ni tako kvaliteten kot aktualni prvak iz prestolnice, a se bori za tretje mesto in igranje v Evropi, doma pa je na sedmih dosedanjih tekmah petkrat zmagal in dvakrat remiziral. Zdi se, da favoriziranim gostom ne bo ravno tako lahko, kot kažejo kvote.

Tenis - ATP - Wimbledon

Struff J.L. - Tomic B.
2
Tomić kotira precej višje od dokaj neznanega Nemca, ki je na ATP lestvici zgolj 112., v karieri pa še nima vidnega dosežka. Avstralec je sicer nepredvidljiv, a na travi je že znal igrati dobro in glede na to, da je Struffa pred nekaj tedni na travi v Stuttgartu gladko odpravil z 2:0, bo verjetno uspešnejši tudi danes.

Tenis - ATP – Wimbledon

Bolelli - Nišikori
2
Japonec, ki je trenutno 5. igralec na svetu, bo po tesno izgubljenem četrtfinalu Roland Garrosa poskušal vsaj nekaj podobnega doseči tudi v Wimbledonu, kaj dlje pa mu verjetno ni usojeno, saj na travi ni med najboljšimi. No, čez prvi krog bi kljub temu moral dokaj gladko, saj Bolelli ne predstavlja ravno visoke ovire.