PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Wimbledon

Mayer L.-Kokkinakis T.
2
Solidna predstava Mayerja v Nottinghamu naj vas ne preslepi. Konkurenca tam ni bila premočna, v Wimbledonu pa bo moral pokazati kar tri zelo dobre nize na travi, ki je daleč od njegove najljubše podlage. Mislim, da ima mladi Kokkinakis vsa orožja, da ga premaga. Dobro servira, ima hitre noge in tudi v izmenjavah lahko zdrži neverjetno dolgo. Tule bi moral biti favorit Avstralec!

Tenis - ATP - Wimbledon

Sugita Y.-Kavčič B.
1
Japonec ima za seboj že cel teden nastopanja v Londonu, kjer so v kvalifikacijah "padli" Alex Ward, Przysiezny in Evans. Nasprotniki niso bilo ravno najtežji, a naš Kavčič vsaj na travi sodi v podoben rang. Če Blaž niti na pesku ne more povezati nekaj zmag in to na challenger ravni turnirjev, potem dvomim, da lahko tule proti Azijcu osvoji kaj več kot niz. No, pa saj že z obiskom SW19 zalsuži več kot 20.000 evrov.

Tenis - ATP - Wimbledon

Paire B.-Youzhny M.
2
Benoit Paire ob začetku travnatega dela sezone ni mogel skriti svojih občutij in je kar na Twitter napisal, da komaj čaka konec obdobja turnirjev na zelenicah. Na travi njegovi rezultati res niso ravno najboljši, ob nizkih odbojih žogice še toliko bolj trpijo njegova kolena, ker se mora za udarce upogibati, Južni pa do Wimbledona ne goji negativnih čustev, ker je bil tu že štirikrat vsaj v osmini finala, leta 2012 celo četrtfinalist.

Tenis - WTA - Wimbledon

Gavrilova D.-Begu I.
2
Poraja se vprašanje, če bo Gavrilova sploh stopila na "sveto travo", potem ko je prejšnji teden v Eastbournu predala četrtfinale zaradi obnovljene poškodbe stegenske mišice. Rusinja, ki nastopa za Avstralijo bi imela verjetno že 100-odstotno pripravljena proti Begujevi kar nekaj težav, nategnjena mišica pa možnosti Romunke še krepi. Edini medsebojni obračun predlani v Nanjingu je z 2-1 dobila Begujeva.

Tenis - WTA - Wimbledon

Rodina E.-Robson L.
1
Laura Robson se je na teniška igrišča očitno vrnila prehitro, kajti v kvalifikacijah Eastbourna je proti Gavrilovi osvojila le igro. Zapestje pač ni pripravljeno na največje napore in dejstvo, da ji je britanska zveza podarila wildcard za glavni del tekmovanja, je po moji oceni zgrešena investicija. Rodino čaka rutinsko delo.