Da ne bo pomote: Janši se ni zgodilo, da bi zamudil rok za oddajo odgovora in bi torej svoje izračune premoženjskega stanja zdaj želel predstaviti na tak način. Tudi če še vedno – kot je razkril v času svojega drugega vodenja vlade – ne bere večine medijev, ki so že več dni opozarjali na odločilni datum, ne gre dvomiti, da je imel njegov pravni zastopnik Franci Matoz roke natančno naštudirane. Prav tako na Janševem besedilu ni naveden na primer ponedeljkov, temveč včerajšnji datum. V tvitu pa je tudi jasno zapisal, da gre za »javne odgovore na protipravni osnutek poročila korupcijske komisije«.

Da si prvak SDS sploh ni želel možnosti, da se izreče o ugotovitvah komisije, je nakazal že s tem, da (v skladu s svojo dozdajšnjo prakso, ko gre za pošiljke sodišč oziroma drugih državnih organov) pošte sploh ni prevzel in mu je bila zato vložena v hišni predalčnik. Ko komisiji ni odgovoril, je pa objavil besedilo na spletu, je to le še potrdil. Ponovno je zaigral na že znane note, kako so mu bile kršene temeljne človekove pravice. Tokrat je namreč ugotovil, da mu je zdajšnji senat KPK, katerega poročilo je vsebinsko tako rekoč enako tistemu izpred dveh let in pol, temeljne človekove pravice med drugim kršil s tem, da mu ni omogočil izjavljanja v samem postopku. Ob tem pa je tudi po svoje »prevedel« sodbo vrhovnega sodišča: iz nje naj bi izhajala protipravnost vseh postopkov pregleda premoženja predsednikov parlamentarnih strank.

Prav tako se je Janša spet zatekel k diskreditaciji. KPK je v tvitu poimenoval »korupcijska komisija«, v spletnem odgovoru je med drugim zapisal, da je »trditev KPK bedasta«, da gre za »absurdnost trditev«... In svetoval, naj vsaj dva člana senata glede na svoje početje v preteklosti resno razmislita o lastni integriteti in o primernosti za funkcijo, ki jo opravljata. Ob tem se tudi ni zmogel izogniti Murglam oziroma ocenjevanju vrednosti hiš Milana Kučana in Janeza Stanovnika.

Janša torej skuša spet prikazati, da je žrtev organov in posameznikov, ki nimajo integritete, v ozadju katerih stojijo strici in bi bila torej lustracija nujna. S tem želi ugotovitvam KPK odvzeti legitimnost. A mu bodo prisluhnili predvsem njegovi že tako zvesti privrženci. S tem, da ni izkoristil možnosti odgovora, ki jo je sodeč po preteklih izjavah in ravnanjih tako pogrešal, je v drugem delu javnosti utrdil prepričanje, da izvora vsaj 210.000 evrov gotovine ne (z)more pojasniti.