»Bilo je približno pol šestih popoldne, ko sem med vodenjem kvadrokopterja, s katerim sem po naročilu bizeljske vinske kleti Graben lastnika Janeza Šekoranje fotografiral njegov vinograd. Približno pol ure po začetku fotografiranja sem iz bližnjega gozda zaslišal strel puške, hkrati pa se je slišalo tudi, kako je krogla oplazila kvadrokopter, ki je hipoma močno zanihal, tako da sem ga bil prisiljen takoj usmeriti k sebi,« nenavadno doživetje opisuje Matej Fideršek iz Maribora, ki panoramsko fotografiranje s pomočjo nekaj tisoč evrov vrednega kvadrokopterja opravlja za neko mariborsko podjetje za agrarna preučevanja.

Ker je Fideršek videl, od kod je priletel strel, je takoj po dogodku stopil do domnevnega strelca, sicer Šekoranjevega soseda ter ravno tako vinogradnika in vinarja Francija Kelherja, da bi ga opozoril, naj tega ne počne več. »Kelher mi je dejanje priznal in mi zabrusil, da ga moti, če nekdo leta in fotografira v njegovi bližini,« je še pristavil Fideršek. Ker je dobil vtis, da z neprijaznim sosedom ne bo mogel skleniti trajnejšega miru, je skupaj z naročnikom poklical policiste.

Kot nam je potrdil Robert Perc iz operativno-komunikacijskega centra novomeške policijske uprave, so policisti kmalu po klicu opravili ogled prizorišča, med katerim so ugotovili, da strel na kvadrokopterju ni povzročil škode ter da ima Kelher za orožje veljavno orožno listino. »Podatke o dogodku še zbiramo v smislu ugotavljanja, ali je šlo za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti in ali so po orožnem pravu izpolnjeni pogoji za odvzem orožja,« nam je pojasnil Perc.

Kelher je sicer predsednik krajevne skupnosti Bizeljsko ter občinski svetnik iz vrst SDS, z Janezom Šekoranjo pa je že dalj časa v sporu zaradi dovozne poti.