Bolj znan kot Luka Mirjan Simšič je pod imenom Luka Luka, njegovo delo je ličenje, urejanje pričesk, organiziranje porok in družabnih dogodkov. Rad ima vse, kar navdihuje in pomirja. Sam pravi, da je avanturist, popotnik in raziskovalec – »življenje živim pozitivno in z nasmehom«.

Obožujete retro domači stil s kančkom kiča?

»Povojna petdeseta in psihedelična šestdeseta so v življenje vnesla svetlejše in živahnejše barvne tone, verjetno kot odgovor na depresivne mrtve barve splošno napetega ozračja medvojnih let. Med ljudi sta se vrnila entuziazem in veselje. Ti toni niso samo avokado zeleni, ampak so značilne še oranžna, turkizna, rumena, rdeča, roza, zlata, srebrna, rjava in črnobela. Poleg živahnejših barv so bili v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja v interjerjih prisotni številni vzorci, kot so črte, krogi, pike, geometrijski liki in krivulje. Prav geometrijski vzorci in oblike so bili odraz časa raziskovanja in odkrivanja vesolja, zato so bile tapete, stenske umetnine, luči, okrasje in vse, kar je asociiralo na vesolje, zelo modni. Zelo rad imam barve, kombinacijo tapet, lesa in kovine in tega imam največ tako v svojem lokalu kot domu. Človek se tako počuti domače in sproščeno. Obožujem retro domači stil s kančkom kiča.

Nepogrešljiv kos pohištva pri vas doma?

»Če so bile nekoč komode namenjene le shranjevanju perila, pa je danes možno shranjevati v njih nešteto stvari. Shranjevanje predmetov je organizirano na različne načine: s predali, policami z vrati ali brez njih ali s kombinacijo vsega naštetega. Vsi ti elementi dejavno sodelujejo pri končni podobi komode, da ta daje občutek mirnosti ali dinamičnosti. Tako mi je komoda nepogrešljiv kos pohištva, ki mi daje domačnost, funkcionalnost in toplino. Seveda pa v mojem domu brez štedilnika ne gre, ker zelo rad kuham in ustvarjam. Ko zadiši po domačem zavitku iz česna in domači marmeladi, zavladata toplina in udobno počutje.

Vaše najljubše drevo, cvetlica?

Letošnja dolga zima kar ni in ni pustila pomladi, da ogreje klimo in nas prežene v naravo. Pa vendar je čudovito opazovati prebujanje, ki se začne v prvih toplih mesecih. Sveže in lepe barve, daljši dnevi, čedalje več sonca, srečanja s prijatelji se prestavijo na prosto, prav tako pa se še bolj prebudi naša skrb za dobro počutje. V naravi sem svoboden, občudujem drevesa, cvetlice. Moje najljubše drevo je breza, ker je barvita in razigrana. Cvetlica? Doma imam zelo veliko rož, od orhidej, sukulent, bulb in kaktusov do bonsajev. Najbolj pri srcu so mi bulbe, ker so tako zelo drugačne in trmaste. In zanimivo je opazovati njihovo rast.