Ali ste zadovoljni z izkupičkom v Stari Zagori?

Dolžina ni bila najboljša. Toda na ekipnih tekmah so pomembne predvsem točke – Sloveniji sem jih priboril sedem. S tega stališča sem zadovoljen. Ni sramota, ko te na tekmi premaga le olimpijski prvak.

Pred kratkim ste dosegli osebni rekord. Se je vaša želja po uspehu povečala?

Če bi mi uspel idealen met, bi lahko kladivo poletelo tudi dlje. Imam ogromno rezerve, predvsem v moči in tehniki. Kaže, da s trenerjem Lovrom Umkom delava dobro. Sem amater, a se učim. Volje do napredka imam toliko, da tega ne znam opisati.

Za amaterja ste dosegli visoko mejo. Za korak naprej bo treba postati profesionalec. Doma imate kmetijo, na njej je veliko dela. Obojega v prihodnosti gotovo ne boste mogli početi.

Zelo rad pomagam doma. Vesel sem, da me starši pri moji športni poti podpirajo in mi nudijo oporo. Dlje kot leti kladivo, bolj sem motiviran na svoji športni poti. Zavedam se, da bom moral v prihodnosti več pozornosti posvetiti treningu in vsem stvarem, povezanim z njim. Čaka me veliko dela. Treba bo nadgraditi moč, a bomo morali pri tem paziti, saj se kladiva ne meče daleč le z močjo, temveč tudi s tehniko. Treba je najti sorazmerje med tehniko in močjo.

Nastopate v disciplini, ki je bila po zaslugi Primoža Kozmusa dolga leta paradna disciplina v slovenski atletiki. Kako se razumete z najboljšim slovenskim atletom vseh časov, ki o vas pove marsikatero lepo besedo?

S Primožem imam le pozitivne izkušnje. Zadnje čase komunicirava več kot v preteklosti. Spodbuja me. Denarno podporo trenutno prejemam le od družine. Hvaležen sem klubu, da mi stoji ob strani, Gregorju Gradu, trenerju Lovru Umku in vsem drugim pomočnikom, Primožu Kozmusu, Vladimirju Kevu in Primožu Četrtiču.

Norma za nastop na svetovnem prvenstvu v Pekingu znaša v vaši disciplini 76 metrov, za olimpijske igre v Riu de Janeiru še dva metra več. Kako gledate na te visoke zahteve?

Norma za nastop na svetovnem prvenstvu se mi zdi dokaj realna. Za olimpijske igre pa mislim, da je vstopna daljava previsoka. Trenutno doseganje norm ni najpomembnejše za mojo kariero. Pomembno je, da napredujem. Morda mi bo prihodnje leto uspelo doseči normo za nastop na evropskem prvenstvu v Amsterdamu.