PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - WTA - Eastbourne

Lepchenko V.-Watson H.
1
Kljub temu, da je Watsonova Britanka, se na travi nikdar ni izkazala do te mere, da bi prišla blizu osvojenega turnirja. Slabo formo in kar majhno krizo je Heather potrdila prejšnji teden, ko je v prvem kolu Birminghama klonila proti nizkorasli Krunićevi, verjamem pa, da bo tule imela še precej težje delo, saj ji bo nasproti stala izkušena levičarka, ki premore v izmenjavah dolgo vztrajati brez napake.

Tenis - WTA - Eastbourne dvojice

Black C/Raymon-Kvitova/Wozniac
1
Petra in Caroline sta v Eastbourne prišle povadit igro na travi, preden ju pot vodi na Wimbledon. Verjamem, da bo tole igranje med dvojicami predvsem za zabavo, ne pa toliko iz želje dejansko turnir dvojic dobiti. Za Čehinjo je tole prvo srečanje v igri dvojic letos, Danka pa je zadnji dvoboj med pari na turneji WTA igrala (usedite se, če še ne sedite!) 9. aprila 2012. Blackova in Raymondova sta uigrani in mislim, da bi tule morali suvereno odpraviti svoji nasprotnici.

Tenis - ATP - Nottingham

Ward Ja.-Smyczek T. /2:0/
Z
Ward bo izjemno motiviran, da se tokrat vendarle prebije čez prvi krog, potem ko ga je prejšnji teden na domačem turnirju v Londonu ustavil Raonic. Žreb je bil Angležu naklonjen, saj ga čaka igralec, ki mu nizek odboj žogice ni ravno pri srcu, na travi pa ima v karieri na ATP turnirjih "score" 2-5, čeprav mu je kar pogosto uspelo priti čez kvalifikacije.

Tenis - ATP - Nottingham

Schwartzman D.-Bedene A.
2
Za Argentinca je tole prvi dvoboj na travnati karieri sploh. Niti med mladinci z zelenicami še ni imel stika, tako da bi bil poraz za Aljaža danes zares sramoten. Bedene je lani na Wimbledonu dokazal, da trave nevajene nasprotnike zlahka premaguje, težava nastane pri nasprotnikih, ki imajo na zelenicah "kilometrino" oziroma dovolj dober začetni udarec.

Tenis - ATP - Nottingham

Carreno Busta P.-Fritz T.H.
2
17-letni Američan Taylor Fritz je letošnji finalist mladinskega Roland Garrosa in lanskoletni polfinalist mladinskega Wimbledona, zato so mu organizatorji v Nottinghamu dodelili povabilo, potem pa ga je "poljubila" sreča, saj je dobil najboljši možen žreb. Srečal se bo namreč s Špancem, ki je že od aprila igral le na pesku ter ima za seboj cel teden igranja v italijanski Perugii. Carreno Busta je v karieri odigral le en svoboj na travi in ga izgubil. Lani ga je v prvem krogu Wimbledona "pošolal" Ferrer.