Večinoma so opravili posamične pogovore, na katerih so predstavniki zavoda podjetnikom predstavili zavodove storitve in ukrepe, namenjene delodajalcem, hkrati pa želeli dobiti podatke o kadrovskih potrebah v podjetjih. Po prvih zavodovih analizah je bila večina predstavnikov podjetij z neposrednim pristopom zadovoljna, v prihodnje pa si želijo, da bi jim zavod pomagal predvsem pri iskanju ustreznih kandidatov za zaposlitev, saj večinoma sami nimajo razpoložljivih kadrov, ki bi se strokovno ukvarjali s kadrovsko politiko. Zavod na povpraševanje podjetja za zasedbo določenega delovnega mesta med prijavljenimi brezposelnimi izbere ustrezne iskalce zaposlitve, z njimi opravi razgovore in potrebne teste ter že selekcionirano skupino potencialnih kandidatov napoti na podjetje, ki zaposluje.

Včeraj je bilo v zavodovi uradni evidenci 112.385 brezposelnih, objavljenih prostih delovnih mest pa samo 1321. Veliko povpraševanja je po zdravstvenem osebju in delavcih na področju gradbeništva, pred novim šolskim letom pospešeno kadrujejo tudi izobraževalne ustanove.

Sicer pa je še do 30. junija odprto javno povabilo zavoda podjetjem, da sodelujejo v programu Iz faksa takoj praksa, ki podjetju omogoča, da iskalca prve zaposlitve s terciarno izobrazbo, starega do 29 let, izpopolnjuje na konkretnem delovnem mestu za najmanj eno leto. S pomočjo ukrepa, ki je sicer del programa Jamstvo za mlade in je namenjen diplomantom za pridobivanje prvih delovnih izkušenj, naj bi enoletno zaposlitev dobilo 820 mladih. Podjetje za vsako zaposlitev dobi šest tisoč evrov, skupaj pa je na voljo pet milijonov evrov. Za zdaj je na voljo še petina sredstev. jpš