S Skyem se je dvignilo zanimanje med publiko. Ne samo za tiste, ki jih zanima tekmovalni del. V Ljubljani se je vse vrtelo okoli njih. Ko so jih med treningom ustavili policisti, ker so se peljali zraven kolesarske steze v spremstvu spremljevalnega avtomobila, je objava tega na spletni strani kluba Adria Mobil dosegla v enem dnevu rekordnih 22.000 ogledov. Objave s Primožem Rogličem, ki je najbolj karizmatični kolesar ekipe, dosegajo tretjino tega. Če bi policisti poskušali oglobiti kolesarje Katjuše, verjetno ne bi bilo niti približno tako zanimivo. Policist je torej naredil dobro promocijo za dirko in Sky.

Glede vizualne podobe je Po Sloveniji ena najlepših dirk. Nisem pristranski. Glede ureditve starta in cilja je primerljiva večjim dirkam. Tudi to je del preboja med uglednejše dirke. Že to, da se vse velike ekipe, če le ne pride so strukturnih sprememb v vodstvu, vračajo. To dokazuje predvsem Lampre. Seveda za piko na i manjka televizijski prenos. Za slovenske kolesarje je dirka vrhunec. Še posebej za mlade.

Dirka Po Sloveniji slovi kot zelo zahtevna in kompleksna. Skrbno izberejo kolesarje, ki na njej vozijo. Tudi Sky. V Slovenijo se niso prišli razkazovat. Vse natančno in skrbno predvidijo. Za dirko velja – le ena napaka in si zunaj, kar se je videlo tudi glede taktike do Kočevja. Razlike pri Treh kraljih ne bodo velike. Vsaj deset jih je še v ožjem krogu favoritov (Ulissi, Golčer, Nieve, Rogina, Roglič, Bongiorno). Če so do Kočevja še vsi taktizirali, se danes obeta tretja svetovna vojna.

Srečko Glivar je prvi junak Vršiča (1993), trener in športni direktor.