Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Copa Amerika

Argentina - Jamajka /+1/
1
Argentinci še ne igrajo v top formi, a so s štirimi točkami lahko že brez skrbi in z mislimi pri četrtfinalu. Zadnji nasprotnik v skupinskem delu bo najlažji, zato bi utegnili gavči tokrat zaigrati bolj sproščeno, kar jim bo ob velikem pritisku in želji po naslovu prvaka prišlo še kako prav, Jamajčani pa bodo verjetno dobili pravega Messija in ostale virtuoze, ki jim bi znali dodobra napolniti mrežo.

Nogomet – finale SP U-20

20Brazilija - 20Srbija
0
Oba finalista tega svetovnega prvenstva sta se do zadnje tekme prebila tudi s precej sreče, saj so Brazilci tako v osmini finala kot tudi v četrtfinalu napredovali šele po streljanju enajstmetrovk, Srbi pa so v izločilnih bojih celo vselej igrali več kot 90 minut – v osmini finala in polfinalu so slavili z golom v podaljšku, v četrtfinalu pa so zmagali po enajstmetrovkah. Očitno je letošnje prvenstvo 20-letne generacije izjemno izenačeno in zakaj se ne bi tudi finale končal šele po dodatku?

Nogomet - Svetovno prvenstvo (ž)

Nemčija (ž) - Švedska (ž)
1
Nemke so v skupinskem delu oddale točko Norvežankam, a so na splošno prikazale dober nogomet in s 15 doseženimi goli tudi svojo moč, saj ob Američankah veljajo za prve favoritinje za naslov prvakinj. Švedinje pa so iz skupine napredovale dokaj srečno, saj so vse tri tekme remizirale. Čeprav Švedinje v ženskem nogometu kotirajo vse višje, pa še niso zrele za senzacijo, da bi jo zagodle Nemkam.

Košarka - Italija - 1.liga

Sardegna Sassari - Reggio Emilia
1
Sassari bo poskušal spisati čudežno zgodbo v letošnji končnici. Po izločitvi nespornega favorita Milana ima danes priložnost, da z zmago pred svojimi glasnimi navijači finalno serijo izenači na 2:2 ter jo zagode tudi Reggiu.