Začne se kot šala, z lažno poroko med Tasmin (Tasmin Fared) in Abdallahom (Abdallah Salam), nadaljuje pa kot potovanje v dolgčas – v resnici na Švedsko, toda na tem potovanju je edini problem dolžina poti (iz Milana v Marseille, od tam pa v Malmö). Kakšna je ta lažna poroka? Brez vsakega obreda, seveda, ne pa tudi brez primernih oblek. Pravzaprav je samo kostumografska: od poroke vidimo samo pomerjanje in nakupovanje oblek v milanskih butikih. Da, v butikih, kajti ne le Tasmin in Abdallah, ampak tudi njuni palestinski in sirski »svati« so videti prav gosposki. Gosposki pač glede na dejstvo (omenjeno v podatkih o filmu), da naj bi iz Sirije in Palestine »pripluli« na Lampeduso.

Tasmin je črnolasa lepotica, toda ko se pojavi v poročni beli obleki, je že videti kot princeska. In te obleke potem ne sleče ves film, nenehno je v njej. Ali je bila torej ta lažna poroka potrebna zaradi estetskega vtisa? Ne, italijanski organizator (morda sam režiser – film je namreč dokumentarec) razlaga, da bo ta skupina arabskih beguncev lažje potovala po Evropi, če bo videti kot poročna druščina. Morda se zdi smešno, ampak to je bilo mišljeno čisto resno ali vsaj dovolj resno, da so na tej domislici utemeljili ves film. Ampak če je bila ta skupina arabskih beguncev že v Italiji, zakaj bi se potem morala maskirati v poročno druščino, če je hotela potovati po Evropi?

Čisto mogoče, da je bila intenca filma pokazati, kako migrantski film ni nujno kakšna morasta socialna zadeva, begunska beda in beda evropske politike, ampak je lahko tudi kaj zabavnega in pozitivnega, a je vseeno zapravil priložnost, da bi palestinske in sirske begunce na njihovem dolgem potovanju od Marseilla do Malmöja vsaj malo bolj spoznali. O najmlajšem med njimi, ki ima dve ali tri pevske točke, že vemo, da je kar dober raper, drugi se več pogovarjajo, toda stresajo takšne humanistične floskule, da postanejo povsem nekredibilni. Zato so toliko osupljivejši podatki v odjavni špici, da so nekateri med njimi na Švedskem dobili politični azil. Je morda v tem poanta, namreč da vse do konca filma sploh nismo vedeli, da spremljamo arabske politične disidente? Ampak kaj pomeni biti palestinski disident? Ta film je res poln »skrivnosti«, ampak največja je ta, čemu je bil sploh narejen.