Le kdo si ne želi svojih najbližjih razvajati z okusnimi, sočnimi in hkrati hrustljavo zapečenimi jedmi, ki omogočajo edinstveno kulinarično doživetje? Priprava takšnih jedi običajno zahteva posebna znanja, veliko vloženega časa in profesionalno opremo. Okusne jedi pa niso odvisne le od delovanja pečice, temveč tudi od uporabnikovega časa, znanja in angažiranosti. Ker v Gorenju želijo uporabnikom omogočiti čim bolj preprosto pečenje z vrhunskimi rezultati, so zapletene procese pečenja pretvorili v enostavne programe.

Kako deluje koračno pečenje?

Koračno pečenje ali Step by step je program, kjer uporabnik vnaprej določi več zaporednih korakov postopka pečenja. Ko je postopek nastavljen, ročno spreminjanje nastavitev ni več potrebno. S pomočjo prednastavljenih korakov (izbrana temperatura, nastavitev grel, ventilacijsko pečenje, gratiniranje) je odslej pečenje tudi najzahtevnejših jedi popolnoma preprosto. Številne jedi namreč med pripravo v pečici zahtevajo spremembo temperature, uporabo različne kombinacije grel ter časovno prilagajanje posameznih korakov pečenja. Z revolucionarno funkcijo Step by Step lahko za pripravo želene jedi že pred začetkom pečenja nastavite do tri vmesne spremembe načina peke in le še počakate na rezultat.

Sočne in popolno pečene jedi

Pri zelo visokih temperaturah voda hitreje izpareva, kar lahko jed izsuši. Poznavanje idealne temperature in njeno ustrezno uravnavanje med pečenjem zahtevata veliko znanja in izkušenj. Način priprave v korakih omogoči povsem samodejno uravnavanje temperature med izbranim načinom peke. Zaradi tega so jedi sočne, a hkrati tudi popolno pečene. Ker odpiranje vrat med peko ni potrebno, ta program pomeni tudi dodaten prihranek energije. Takšen način pečenja je idealen za spretnejše uporabnike ter za jedi, kot sta na primer kruh ali lazanja, pri katerih je med peko potrebno spreminjati temperaturo.

Recepti kulinaričnega mojstra Bineta Volčiča

Vrhunski slovenski kulinarični mojster Bine Volčič je v novih pečicah za koračno pečenje Gorenje prepoznal možnost za ustvarjanje sodobne kulinarike. Tako podjetje Gorenje kot Bine namreč v hrani ne vidita le potešitve lakote, temveč predvsem gurmanski užitek, obenem pa tudi vir zdravja. Če je hrana pripravljena na zdrav način, z njo zaužijemo tudi vse potrebne vitamine, minerale, vlaknine, hkrati pa uživamo v bogatih vonjih in okusih. Sodelovanje bodo izkoristili tudi za nastanek nove knjižice receptov, ki bo ponujala pripravo vrhunskih jedi na preprost način. Nekaj receptov si lahko ogledate tukaj.