Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Copa Amerika

Brazilija - Kolumbija
1, 0
V prvem krogu sta dva od favoritov prvenstva pokazala precej manj od pričakovanj. Brazilci so se v sodnikovem podaljšku izvlekli proti Peruju (2:1), Kolumbija pa je celo izgubila proti Venezueli (0:1). Brazilci so v Čile prišli zelo motivirani, da bi z osvojenim naslovom južnoameriškega prvaka zacelili globoko rano z lanskega mundiala na njihovih tleh, po menjavi selektorja pa so prikazali napredek in dobili vseh 10 tekem pod vodstvom Dunge. To jim bo dalo krila, da se samozavestno lotijo današnje tekme s težkim nasprotnikom. Kolumbijci na drugi strani so v težkem položaju, saj so po tihem merili celo na naslov prvaka, a so si s porazom v prvem krogu precej otežili delo celo za napredovanje iz skupine. Njihova igra proti Venezueli je bila zelo slaba in vprašanje je, če so v nekaj dneh dvignili nivo na tako raven, da lahko danes premagajo Brazilce.

Nogomet - Svetovno prvenstvo (ž)

Kostarika – Brazilija
2
Brazilke so svetovno prvenstvo začele z dvema zmagama brez prejetega gola, Kostaričanke pa so dvakrat remizirale. Čeprav lahko Brazilke zaradi že zagotovljenega prvega mesta v skupini tokrat zaigrajo bolj sproščeno in selektor lahko kateri od nosilk nameni tudi počitek, je razlika v kvaliteti še vedno tako močno na njihovi strani, da bodo verjetno vpisale še tretjo zmago.

Nogomet - Finska - 1.liga

HJK Helsinki - Seinajoen JK
1, 0
HJK je v prvih 14 krogih izgubil le enkrat in zasluženo vodi na lestvici finskega prvenstva. Aktualni prvaki iz prestolnice bodo seveda storili vse, da obdržijo primat v svojih rokah, zato jim najbrz pred današnjo tekmo motivacije ne bo manjkalo, saj je Seinajoen zelo nevaren nasprotnik, ki ima ob dveh odigranih tekmah manj 6 točk zaostanka, torej gre za neposrednega tekmeca za naslov prvaka.

Košarka - Izrael - 1.liga

Maccabi Tel Aviv – Hapoel Eilat
1
Maccabi je v tej polfinalni seriji vodil že z 2:0, nato pa verjetno v glavah prehitro začel razmišljati o finalu, saj je tretjo tekmo doma izgubil po podaljšku in zatem še četrto v gosteh. Sedaj je vrag odnesel šalo in danes bo treba dati vse od sebe, da se ne pripeti senzacija in Maccabi slučajno ne ostane celo brez boja za naslov prvaka, kar bi pošteno zamajalo temelje kluba.