Za nameček je pod težo petih križev klonil še Franci Kek in dirigentsko palico zamenjal za kuhalnico. Zdi se neverjetno, a še preden je oznanil, kdo bodo glavni protagonisti festivala Izbor, ki se bo v soboto šopiril pod šentruperškimi muzejskimi kozolci, je prodal že skoraj polovico vstopnic. Te so dobre tri tedne pred prireditvijo povsem pošle. Razprodati 2000 vstopnic po ceni 24 evrov v poplavi takšnih in drugačnih kulinaričnih prireditev pa ni mačji kašelj. Recept? Z vsem spoštovanjem do domače vinsko-kulinarične smetane, toda ta je bila videna in okušena že velikokrat. Sta potemtakem publiko na limanice zmamila brata Portinari iz restavracije La Peca iz okolice Vicenze? Morda Emanuele Scarello iz videmske restavracije Agli Amici? Mogoče nekaj duš, zagotovo pa ne 2000-glave horde, ki bi jo bržkone navdušil kateri koli Giovanni ali Giorgio – če bi le posedovala tako čislane Michelinove zvezdice, s katerimi se žal slovenske (in tudi hrvaške) gostilne verjetno še lep čas ne bodo okitile. Zakaj ne, je drugo vprašanje – bolj za Mira Cerarja kot za Tomaža Kavčiča, ki s Kekom soorganizira prireditev na Dolenjskem –, a dejstvo je, da padamo na to, česar nimamo. Tudi na gumarske zvezde.

Dobra vest za vse, ki bodo v soboto romali v Šentrupert in iskali reklamirano udobje, je ta, da organizator v prodajo ni dal dodatnih vstopnic, čeprav bi jih menda glede na povpraševanje lahko prodal še enkrat toliko in po še enkrat višji ceni. Na voljo je namreč le 16 kozolcev. Je pa Kek zadnji dve nedelji pridno sedel pri maši in moledoval za lepo vreme. Če ga bo stvarnik uslišal, bo veselje delil z največjimi oboževalci, saj jim bo ponudil še 200 vstopnic. Keep on rockin'!