Spomnimo, da je zadnje imenovanje Žgajnerjeve dvignilo nemalo prahu, saj so njej in predstavnikom ministrstva v svetu zavoda v anonimnih pismih očitali politično kadrovanje, ozadje izbiranja novega direktorja Centra za socialno delo Trbovlje pa so preiskovali tudi kriminalisti. Uradno so preiskovali sume domnevnih nepravilnosti v zvezi z razpisnimi pogoji prvega, lanskega jesenskega razpisa, pisci anonimnega pisma pa so se razpisali o sumih, da je svet zavoda prvi razpis razveljavil, ker Žgajnerjeva takrat še ni imela opravljenega strokovnega izpita za vodenje centra za socialno delo in naj bi ji s tem kupili čas, da ga je opravila do objave drugega razpisa. Ta je bil, pravi anonimno pismo, prav zaradi tega objavljen kar 30 dni.

Tožilstvo primer zavrglo

Ob tem je bila Žgajnerjeva tudi občinska predstavnica v svetu zavoda in se je iz postopka izločila pred odpiranjem prijav, tako da so ji v anonimni prijavi očitali neenak položaj zaradi dostopa do »internih informacij«. Prav tako je bilo še slišati, da bi zaposleni v centru za svojega vodjo raje imeli takratnega protikandidata Roka Zupanca, ki prihaja iz njihovih vrst in ima več izkušenj z delom v socialno ranljivem okolju z nadpovprečno stopnjo brezposelnosti, medtem ko Žgajnerjeva na področju socialnega varstva še ni delala. Vse skupaj je dvignilo toliko prahu, da Kopač-Mrakova Žgajnerjevi ni izdala soglasja, svetu zavoda pa naložila vnovično objavo javnega razpisa.

Tožilstvo je sicer omenjeni primer, ki so ga po njihovih usmeritvah preiskovali kriminalisti, s sklepom zavrglo, je pojasnila Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Ljubljana. Nepravilnosti, na katere so opozarjali občani, siti političnega kupčkanja, očitno niso našli, to pa pomeni, da bi Žgajnerjeva tokrat kandidirala neobremenjena s številnimi očitki. A na vprašanje, ali njen izstop iz sveta zavoda hkrati pomeni, da se je prijavila tudi na tokratni razpis, kljub vsemu ni želela odgovoriti, podobno kot izjav v trajanju postopka ni želela dajati niti pri prejšnjem razpisu.