Otroci bodo prišli na svoj račun

Od petka do nedelje bodo tam gledališke predstave, otroške ekodelavnice ter glasbene, likovne in druge kulturne dejavnosti. Otroci bodo tam lahko imeli rojstnodnevne zabave, najmlajši pa se lahko zabavajo v igralnem parku.

»Da nam je Mestna občina Celje zaupala upravljanje Brkatega soma, ni za nas samo naloga, ki jo želimo zares dobro opraviti, kot tudi ni samo potrdilo, da pri svojem delu napredujemo. Najpomembnejše nam je sporočilo, da občina s tem ustvarja nova delovna mesta za mlade, nam širi možnosti ustvarjanja izkušenj, učenja, razvoja in seveda izzivov, ki jih mladi prinašamo,« pravi direktorica Celjskega mladinskega centra Glorjana Veber, ki obljublja raznoliko in zanimivo ponudbo. V kavarnici ob jezeru bodo obiskovalcem med drugim ponujali tudi domače dobrote iz okoliških kmetij.

Ribe velikanke privabljajo ribiče

Občina je imela s Šmartinskim jezerom, ki je z dobrimi dvanajstimi kilometri obale največje slovensko umetno jezero, že pred leti velike načrte. Upala je, da bo našla naložbenike, ki bodo tam zgradili hotel, kamp, adrenalinski park in še druge turistične objekte, vendar je žal prišla gospodarska kriza, zaradi katere je projekt za zdaj padel v vodo. Jezero je polno različnih rib. Med največjimi belimi ribami so krapi in amurji, ki imajo tudi po 30 kilogramov, medtem ko med roparicami kraljujejo somi. Največji tehtajo okoli sto kilogramov. Imajo ogromno glavo in velika usta, zato morajo biti plavalci pripravljeni tudi na kakšno neprijetno srečanje.