PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Danska-Srbija
1
Top stava dneva! Danci so že v Beogradu slavili z 1:3 in čeprav sta se od reprezantance orlov poslovila Vidić ter Subotić (obramba), je ta ekipa najbolj "tanka" v napadu, kjer ni pravega človeka z nosom za gol. Poleg dejstva, da je Danska trenutno po kadru spredaj in da so verjetno tudi precej bolje uigrani, je tu še dejavnik domačega terena, ki bi moral tehtnico dokončno prevesiti v stran Danske.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Severna Irska-Romunija /dvostranska stava/
1
Severna Irska ima pred drugim delom kvalifikacij izjemno dober položaj, saj zaostajajo samo za Romuni, prav neposrendi nasprotnik za prvo mesto pa jim danes prihaja v goste. Ker ima selektor Iordanescu oba glavna napadalca poškodovana, bi lahko domači to s pridom izkoristili, kajti sami z odsotnostmi nimajo nikakršnih težav. Na Windsor Parku se je že marsikdo opekel, tudi bolj renomirane reprezentance, kot Romunija.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Finska-Madžarska
2
Čutim, da je končno prišel ciklus, ko se bodo naši sosedje končno uspeli uvrstiti vsaj v dodatne kvalifikacije, če ne celo na prvenstvo. Reprezentanco je prevzel nekdanji vezist Herthe Pal Dardai, ki je vpoklical ravno pravo mešanico izkušenih in mladih nogometašev. Med tednom so v prijateljski tekmi odčitali lekcijo Litvi, sedaj pa gredo polni samozavesti po nove točke v Helsinke. Fince pestijo poškodbe, v prijateljski tekmi z Estonijo se niso ravno proslavili in mislim, da se bo tule ponovila novembrska zgodba, ko je za tri točke v Budimpešti zadel Gera. No, morda bo tokrat strelec nekdo drug, prvi kandidat je napadalec moskovskega Dinama, Balazs Dzsudzsak.

Tenis - ATP - Stuttgart dvojice

Bopanna/Mergea-Matkows/Zimonji
2
Težava naveze Bopanna/Mergea je predvsem v tem, da Romun ni tako zelo vešč igranja na travnati podlagi, medtem ko nizek odboj in hitrejše žogice ustrezajo tako Zimonjiću, kot Matkowskemu. "Ziki" je z "Matko" oba dvoboja do polfinala dobil suvereno in verjamem, da bosta tokrat Romunu ter Indijcu vrnila za letošnji tesen poraz v Madridu, ko je bilo v super podaljšani igri 9 proti 11.

Rokomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP

Slovenija-Latvija/1. POL/
1
Tole naj služi v primeru, če imate dva odlična para, pa ne veste, s čim bi ga zapolnili. Naši so se na EP že uvrstili, vendar pa so od današnjih nasprotnikov toliko boljši, da bi tekmo verjetno dobili tudi, so včeraj praznovali dolgo v noč. Verjamem v pošteno predstavo Vujovićevih varovancev in zmago do 10 golov razlike.