Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Hrvaška - Italija
1
Kljub temu da Italija igra v gosteh, ji bo danes nekoliko lažje, saj se bosta reprezentanci v Splitu pomerili pred praznimi tribunami. A to je za naše zahodne sosede bolj slaba tolažba, saj bodo zaigrali močno oslabljeni in ne bodo mogli računati na Marca Verattija, Daniela De Rossija, Andreo Barzaglija, Giorgia Chiellinija in Simoneja Zazo. Hrvati so proti azzurom še neporaženi in vse kaže, da bo tako ostalo tudi po tekmi na Poljudu.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Malta - Bolgarija
0
Bolgari se v svoji skupini nahajajo na četrtem mestu, a so doslej na petih tekmah v kvalifikacijah zabeležili le eno zmago. V zadnjem obdobju so v hudi krizi in nizajo zares slabe izide, saj so brez zmage že zadnjih šest tekem. Med drugim so ga polomili prav proti Malti, s katero so doma igrali zgolj 1:1. In čeprav Malte sodi med najslabše izbrane vrste v Evropi, lahko pred domačimi navijači znova iztrži kakšno dragoceno točko.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Latvija - Nizozemska
2
Nizozemci so nazadnje igrali prijateljsko tekmo proti ZDA in izgubili s 3:4, kar jim ne more biti ravno v ponos. Danes bodo vseeno imeli nekoliko lažjo nalogo, saj gostujejo proti Latvijcem, ki so jih novembra lani ponižali s kar 6:0. Tako izvrstno predstavo bodo tulipani težko ponovili, se pa danes vseeno od njih pričakuje suvereno zmago in nove tri točke.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Wales - Belgija
2
Navijači Walesa so s predstavami svoje izbrane vrste v kvalifikacijah lahko še kako zadovoljni, saj je še nepremagana, po petih tekmah pa ima identičen izkupiček kot Belgija. Danes se bosta ekipi tako udarili za prvo mesto v skupini. Vloga favorita nedvomno pripada Belgijcem, ki so druga reprezentanca sveta, svojo moč pa so nazadnje demonstrirali na prijateljski tekmi proti Franciji, ki so jo premagali s 4:3. Valižani bodo svoje upe polagali predvsem v Garetha Bala, ki pa v zadnjem obdobju vseeno ni v najboljši formi.

Nogomet - Mednarodni - Svetovno prvenstvo (ž)

ZDA (ž) - Švedska (ž)
1
Ekipi sta se nazadnje srečali lanskega marca, z 1:0 pa so presenetljivo slavile Švedinje. Skandinavk vsekakor ne gre podcenjevati, a jasno je, da Američanke sodijo med največje favoritinje za zmago na svetovnem prvenstvu. Med njihovimi glavnimi odlikami je granitna obramba, saj so na zadnjih sedmih tekmah prejele le dva zadetka.