Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za SP

Savdska Arabija - Palestina
1
V prvem krogu azijskih kvalifikacij za SP bodo vse reprezentance zelo motivirane, da dobro začnejo nov cikel, predvsem domačini pa bodo imeli veliko željo po treh točkah. Savdijci bi se morali v skupini A z Malezijo boriti za prvo mesto, Palestinci pa kljub nastopu na nedavnem azijskem prvenstvu vendarle ne spadajo med boljše reprezentance tega kontinenta. Tudi na lestvici Fife so le 118., zato se zdijo pravšnji nasprotnik za Savdsko Arabijo, da ta začne kvalifikacije z zmago.

Nogomet - Copa Amerika

Čile - Ekvador
1
Začenja se pokal Amerike, eni od favoritov pa so tudi gostitelji Čilenci. Uvodne tekme prvenstev se za domačine velikokrat izkažejo kot težka naloga, saj je predvsem važno ne izgubiti, motivacije pa ne manjka niti nasprotniku, a vendarle ima Čile tokrat res precej boljšo zasedbo od Ekvadorja. V boju za prvo mesto v skupini, kjer je tudi Mehika, Čile danes potrebuje vse tri točke, z Vidalom in Sanchezom na čelu pa jim bo to verjetno tudi uspelo.

Košarka - Turčija - 1.liga

Efes Pilsen - Pinar Izmir
1
Presenetljivi finalist iz Izmirja je na prvi tekmi finala pošteno namučil Efes, ki je slavil šele po podaljšku. V moštvu favoritov je vsem jasno, da je nujno danes dobiti še drugo domačo tekmo, da se ne bi finalna serija slučajno začela nagibati v korist Pinarja. Realno gledano je kakovost močno na strani Efesa, a Pinar ima veliko željo po uspehu, kar je v polfinalu občutil tudi bogati Obradovićev Fenerbahče. Efesu bo to služilo kot dobro opozorilo, da je tekmec nevaren, zato bodo domači polno motivirani krenili po novo zmago.

Košarka - ZDA - NBA

T. Thompson (CLE) 9,5 košev
1 (=manj)
Kakršnekoli napovedi glede zmagovalca te tekme so le ugibanje, saj sta moštvi pokazali, da sta precej izenačeni, predvsem pa so bile vse tri dosedanje tekme nepredvidljive in s precej preobrati. Današnji zmagovalec bo najverjetneje tudi novi prvak, večina strokovnjakov pa še vedno daje majhno prednost Golden Statu. A s tem se gotovo ne strinja LeBron James, ki bo s svojo dokaj povprečno zasedbo soigralcev znova pustil srce na igrišču in poskušal tretjič zmagati v finalu. V pomoč pri doseganju točk mu bodo predvsem JR Smith, Mozgov in odkritje finala Dellavedova, nihče pa ne računa preveč na strelski učinek Thompsona, ki ima predvsem obrambne zadolžitve. Na dosedanjih treh tekmah je dosegel dvakrat 2 točki, na zadnji tekmi pa je ob odličnem izkoristku meta vpisal 10 točk. Njegovo letošnje povprečje je 8,5 točke, a v finalu le redko pogleda proti košu, saj je na dosedanjih treh tekmah skupaj vrgel le 15-krat. Ob takšni igri je težko od njega pričakovati dvomestno število točk, medtem ko je to pri skokih samoumevno.