Z Brankom Grimsom se ne bi mogli bolj strinjati. Navsezadnje gre za človeka iz stranke, ki ima s skrbnimi pregledi bogate izkušnje. Se spomnite nekdanjega poslanca in nekdanjega zapornika Pavla Ruparja, ki bi kolegicam poslankam odredil skrbni pregled mednožja? Tudi takrat so bili razlogi za tako početje verjetno povsem enaki kot Brankovi – humanitarnost, pravičnost, varnost, poštenje in podobno.

Ker še ne vemo, kakšne skrbne preglede bi izvajal Branko, moramo pustiti vse možnosti odprte, da ja ne bi dopustili infiltracije islamskih skrajnežev med »normalne« begunce. Branko že ve, on prihaja z Gorenjske, kjer so nekdaj zelo uspešno in modro zavrnili kandidaturo neke potencialne teroristke (ki se izdaja za kulturnico) za direktorico Prešernovega muzeja, ker ni bila »dovolj naša«.

Kdo bodo zdaj begunci iz slovenske kvote potencialnih skrajnežev, se še ne ve, a eno ime, ki prihaja med naše ljudi, se zadnje čase zelo pogosto omenja. Bryant Dunston. Da ni begunec, boste rekli. Ker da mu ni ime Abadin ali Abdulah, Kemal, Mesrur, Zaid ali Nasif. Bryant, kakšen begunec pa je to!? Eee, sledeč skrbi našega Branka za varnost preljube domovine (patrije), previdnost ne sme biti odveč. Nihče ne ve, kje se skriva borec Islamske države.

Torej – omenjeni osumljeni potencialni terorist Bryant je, za nepoučene, Američan. To je že samo po sebi sumljivo, ker največ teroristov se pravzaprav skriva med Američani, kajneda. Rojen je sicer v Kentuckyju v Združenih državah, kjer so v glavnem doma kavboji in ti niso nevarni. A tale Dunston ni kavboj. Visok je več kot dva metra in težek 114 kilogramov. Da ne omenjamo, da je temnopolt. Evo, sploh ne potrebujemo skrbnega pregleda, da vemo, da gre za nevarnega človeka. Dunston sploh ne živi več v Ameriki, pač pa v Grčiji. In to ob morju, v Pireju. To je prekleto blizu Turčiji, ki pa meji na samooklicano Islamsko državo. Zdaj me je že pošteno strah, Branka pa verjetno še bolj. Pojdimo dalje. O Bryantu lahko zasledimo še tole: »Gre za devetindvajsetletnega, 203 centimetre visokega robustnega ter skočnega košarkarja, čigar glavni odliki sta borbenost ter požrtvovalna igra v obrambi.« Robustnost, borbenost, obramba? Pa ne se hecat! Kakšen skrbni pregled neki. Zapreti meje in lovce s puškami poslati na njih, da nas bodo branili pred takimi lumpi. Kot so nas oni dan na Primorskem ubranili pred fašisti.

Morda smo pozabili povedati, ampak tegale potencialno (in zdaj smo že praktično to dokazali) nevarnega človeka namerava kot kakšen tihotapec v Slovenijo pripeljati selektor slovenske košarkarske reprezentance Jure Zdovc. In mu dati celo slovensko državljanstvo! Pa kaj mu je? Smo do zdaj mislili, da je fejst in pameten fant. In o Bryantu takole govori: »Prepričan sem, da ga bo, če bo postopek naturalizacije uspešen, zaradi simpatičnosti, metanja za vsako žogo in neustrašnosti vzljubil vsakdo, ki trenutno še ni prepričan o smiselnosti njegovega prihoda.« Evo, vnaprej Jure ve, da se bodo našli mnogi, ki bodo podvomili o tem, da bi kar tako neke begunce k nam pod koše vlačili. Smo proti! In naj, kot je bilo že prej, raje namesto Američana, še naprej pod koši skače Mirza Begić. Mirza? Begić?! O, jebela! Branko, na pomoč! Zadeve so nam ušle iz vajeti.