Teden je bil tako povsem v pričakovanju razpleta prodaje Telekoma Slovenije, za katero pa med vlagatelji še ni pravega konsenza. Ta nejasnost se je odražala na ceni delnice, ki je prejšnji teden skakala v razponu med 97 in 102 evroma za delnico. Uprava Slovenskega državnega holdinga (SDH) je prodajo britanskemu investicijskemu skladu Cinven potrdila že v sredo, v petek se je z njo strinjal tudi nadzorni svet, dokončno odločitev pa bo verjetno nadzorni svet sprejel do konca dneva, kar je tudi načelni pogoj edinega potencialnega kupca.

Največ so prejšnji teden pridobile delnice Pozavarovalnice Sava, katerih vrednost se je zvišala za 4,27 odstotka, na 15,98 evra. To je lahko posledica objave rezultatov poslovanja za letošnje prve tri mesece, saj so iz pozavarovalnice prejšnji petek sporočili, da so v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali prihodke za 4,5 odstotka, dobiček pa kar za 35 odstotkov. Tečaj pa poganjajo tudi špekulacije okoli zanimanja hrvaškega Adrisa za delež v Pozavarovalnici Sava. Adris je namreč pred kratkim prodal Tvornico duhana Rovinj za več kot pol milijarde evrov, del kupnine pa bi lahko v prihodnosti namenil tudi za združevanje zavarovalniške panoge v regiji.

Delnicam Zavarovalnice Triglav se prejšnji teden tečaj ni spremenil in je ostal pri 29,5 evra. Bo pa na tečaj delnice v tekočem tednu vplivala odločitev na včerajšnji skupščini Zavarovalnice Triglav, kjer so delničarji potrdili predlagano dividendo v višini 2,5 evra bruto na delnico oziroma skupno 56,8 milijona evrov. Predsednik uprave Triglava Andrej Slapar pravi, da so kljub zelo zahtevnim razmeram lani poslovali zelo dobro. Triglav, ki je lansko leto končal s skoraj 86 milijoni evrov čistega dobička, je kljub odstotku manj zbrane konsolidirane premije kot leto poprej povečal svoj tržni delež.