Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Ukrajina - Gruzija
1
Zadnje štiri tekme med reprezentancama so se končale z dvema remijema in dvema zmagama Ukrajine. Slednja bo v vlogi favorita tudi danes, čeprav na zadnji reprezentančni akciji ni navdušila in je proti Latviji iztržila neodločen izid 1:1. Gruzijci jim vseeno preglavic praviloma ne bi smeli povzročati, saj so na zadnjih tekmah premoč na igrišču uspeli uveljaviti le proti mnogo slabšima izbranima vrstama Malte in Gibraltarja.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Luksemburg - Moldavija
0
Tako Luksemburg kot Moldavija sodita med slabše evropske reprezentance, a se danes verjetno obe moštvi nadejata, da bosta prekinili niz porazov. Rahlo boljše možnosti za zmago imajo sicer Luksemburžani, ki so doma že večkrat namučili tudi mnogo močnejše reprezentance.

Košarka - Hrvaška - 1.liga

Cedevita - Cibona
1
Potem ko je že na prvi finalni tekmi razbila Cibono, je Cedevita pričakovano dobila tudi drugi medsebojni obračun. Danes ima tako priložnost, da svojega mestnega tekmeca premaga še tretjič zapored in osvoji naslov hrvaškega prvaka. Glede na dosedanje predstave, se bo to bržkone tudi zgodilo.

Košarka - ZDA - NBA

Cleveland - Golden State
1
Potem ko je Golden State dobil prvo tekmo, so bili na drugi nekoliko presenetljivo boljši košarkarji Clevelanda. Zasluge za to ima zlasti LeBron James, ki je v izjemni formi. Če bo znova razpoložen tudi danes, imajo Cavaliers dobre možnosti, da v finalni seriji povedejo z 2:1.