Poleg fotografij sedanjega stanja vam pošiljam še skico tlorisa in stranskega risa, da vam bo pri predstavljanju v pomoč. Če vam bo uspelo, se vam že v naprej najlepše zahvaljujem, če ne, pa vas lepo pozdravljam. Vašo prilogo Moj dom v vsakem primeru rad prelistam. Miro Brezovar

Odgovor: Na fotografijah je vaša hišica videti zelo topla in domačna, zato sva ta občutek želela prenesti tudi v mansardo. Majhni prostori sicer zahtevajo posebne rešitve, ki so uporabljene tudi v vašem primeru.

Pod vmesno lego nasproti stopnic sva umestila knjižne police, ki so zaradi primerne višine dosegljive brez sklanjanja. Del polic je gibljiv in omogoča odpiranje. Tako boste za policami dobili praktično shrambo za sezonske stvari in spravilo postelje, ki se po potrebi izvleče kot predalnik. V prostor levo od stopnic so umeščeni udoben naslonjač s taburejem, manjša mizica in stoječa svetilka za branje. Ob kolenčnem zidu sta postavljeni še ena postelja in delovna miza za računalnik.

Prostor desno od stopnišča je urejen v klubski prostor s televizorjem, sedežno garnituro, mizico in polico za gramofon, ki je obenem stojalo za plošče. Da bi bil prostor bolj zračen in vizualno večji, je ograja okrog stopnišča steklena, tako da ne ustvarja prepreke, ki bi ga vizualno zmanjšala.

Zaradi majhnih oken in nizkega stropa naj za boljšo osvetljenost v prostoru prevladujejo bele površine, ki jih lahko popestrite z živobarvnim kosom pohištva.

Pa veliko užitkov ob branju v vaši novi knjižnici!

Gregor Vernik, mag. inž. arh., Dean Marčetič, mag. inž. arh., 2AMV Arhitekti