PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Aluminij-Gorica
2
Med prvo in drugo ligo obstaja precejšen kakovostni razkorak. Sicer je Gorica na prvi tekmi resda le remizirala, a tokrat pričakujem precej bolj resen pristop primorske zasedbe, pri kateri je dal Srebrnič nekaterim fantom celo prosto. Litvanec Slivka ima obveznosti z reprezentanco, Tunizijec Taider pa se je šel poročit. Tudi brez njiju bo Goričanom verjetno vseeno uspelo. Vprašanje, če je Aluminij za nastopanje na najvišji ravni sploh zainteresiran.

Košarka - ZDA - NBA

Golden State-Cleveland/+4,5/
1
Glede na to, da bo pri Cavsih nocoj verjetno odsoten Irving (koleno), se možnosti WArriorsov, da povedejo z 2-0, še povečujejo. Golden State ima vse ključne igralce zdrave in bo po mojem mnenju drugo tekmo dobil še lažje, kot v četrtek. Že takrat je bila v zaključku srečanja zelo sumljiva odločitev, ko bi moral Curry imeti po osebni napaki Irvinga, dva prosta meta...

Tenis - ATP - Pariz

Djokovič N.-Wawrinka S. /3:1/
Z
Stan je za Noleta dokaj neugoden match-up, saj Švicar igra ta dva tedna zelo konsistentno, v veliko primerih nenadoma napade in s tem nasprotnika spravi v podrejen položaj, pri zaključevanju pa je bil potem neusmiljen. Vseeno si Srb vsaj po prikazanem zasluži zmago. Bil je človek, ki je v srečanjih delal najmanj neiziljenih napak in tudi taktično znal odigrati dobro ravno v najpomembnejših trenutkih. Wawrinka bo najbrž osvojil niz, kaj več pa že težko.

Tenis - Challenger - Mestre

Kovalik J.-Gonzalez M.
1
Priznam, da si nisem ogledal niti enega dvoboja obeh današnjih udeležencev finala v italijsnkem Mestreju a Kovalik je po moji oceni v tem tednu premagoval vsaj za odtenek boljše tekmece, ker pa je Gonzalez letos v zelo vprašljivi formi, se mi zdi tole podcenjevanje Slovaka pretiravanje.

Formula 1 - Montreal - VN Kanade

Grosjean R.-Maldonado P.
1
Če ne bo kakšne okvare ali odstopa, bi moral biti Grosjean gladko pred Maldonadom. Ta konec tedna je Francoz pokazal več, štarta eno mesto pred svojim moštvenim kolegom, sicer pa je Maldonado letos na vseh dirkah odstopil, razen v Bahrajnu, a še tam je bil le 15.