Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Pariz

Djoković N. - Murray A.
1
Murray je letos močno presenetil s svojimi predstavami na pesku, kjer v tej sezoni sploh še ni izgubil, zato je lahko precej razočaran nad žrebom OP Francije, ki mu je najboljšega igralca sedanjega obdobja namenil že v polfinalu, medtem ko se v drugem polfinalnem paru merita precej bolj premagljiva tekmeca. Đoković je trenutno na vseh podlagah razred zase, kar je pokazal tudi z izjemno zmago proti Nadalu, zato Srb gotovo razmišlja tudi o sanjskem dosežku – zmagi na vseh 4 grand slamih v istem letu. Motivacije mu ne bo manjkalo, zato ga tudi prerojeni Murray in kasneje v finalu nihče ne bo mogel ustaviti.

Nogomet - Norveška - 1.liga

Tromso - Molde
0, 2
Molde je v dobri seriji treh prepričljivih zmag, zato se je lahko samozavestno podal na gostovanje k Tromsu, ki pa je v hudi krizi, saj zmage ni okusil že osem tekem, na katerih je doživel 6 porazov. Če želi Molde ostati v igri za vrh lestvice, ga danes zanimajo le vse tri točke.

Nogomet - Prijateljske tekme

Čile - Salvador
1
Čile bo gostitelj pokala Amerike, ki se bo začel čez dober teden, naskakoval pa bo kar prvo mesto. Danes Čilence čaka zadnja pripravljalna tekma pred turnirjem, ki gotovo ni nepomembna, saj bodo nekateri igralci poskušali selektorja prepričati, da si zaslužijo mesto v začetni enajsterici, zmaga pa bi prišla tudi prav za dvig vzdušja in samozavesti znotraj moštva ter evforije v državi. Salvador je 89. država na Fifini lestvici, ki jim bo le stežka predstavljala previsoko oviro.

Košarka - VTB LIGA

CSKA - Khimki Moskva /+13,5/
2
CSKA v finalu vodi z 1:0, prvo tekmo pa je dobil prepričljivo z 89:62. A takšna razlika vendarle ni realna, saj ima tudi Khimki zelo kakovostno zasedbo, drugo najboljšo v Rusiji, letos pa je denimo brez večjih težav zmagal v Eurocupu. CSKA je seveda velik favorit in bo najbrž res povedel z 2:0 in prišel na prag naslova prvaka, toda ne gre pričakovati še enega sprehoda, saj jih lahko Khimki pošteno namuči.