PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - ZDA - NBA

Golden State-Cleveland/+3,5/
1
Pričakujem, da bodo Warriorsi silovito začeli serijo, kajti lovljenje izida bi jim lahko povzročilo ogromno težav s "psiho". Ker v seriji napovedujem zmago Golden State-a s 4-3 in MVP naziv za Currya, je tole povsem logična stava.

Tenis - ATP - Pariz dvojice

Bryan/Bryan-Bolelli/Fognini
2
Tule bi bilo greh ne poskusiti z italijansko navezo, ki je letos osvojila že Melbourne, vse bolj glasne pa so tudi govorice o njunem fantastičnem sodelovanju tukaj v Parizu. Nekaj več možnosti za zmago v tem obračunu namenjam izkušenejšima Američanoma, a kvota je tista, ki me je premamila, da vseeno nekaj malega naložim na Fabia in Simoneja.

Tenis - WTA - Pariz

Ivanovič A.-Safarova L.
2
Odkar je s Šafarovo začel delovati kanadski strokovnjak Rob Steckley, se je v glavi Čehinje očitno nekaj močno premaknilo. Letos je z izvrstno igro osvojila Doho, v zadnjih dveh tednih Pariza pa sploh še ni oddala niza. Zlasti zadnji dve zmagi še posebej bodeta v oči, kajti izločila je najprej Šarapovo, potem pa še neugodno Španko Muguruzo, medtem ko se je Ani lepo odprl žreb. Danes se serija Ivanovićeve po moji oceni konča, kajti Lucie je v čisto vsaki tekmi minimizirala število neizsiljenih napak, ob tem pa dosegala winnerje kot za stavo. Za Ano je Šafarova res slab "match-up", o čemer priča tudi zgodovina medsebojnih srečanj: 3:5! Čehinji pa tudi vse čestitke, kajti naposled se ji je le uspelo prebiti med najboljših 10 na svetu.

Tenis - Challenger - Manchester

Baghdatis M.-Klein B.
1
Zaradi obilnega deževja imajo v Manchestru organizatorji nekaj težav z izpeljavo vseh tekem, ampak najbrž jim bo na koncu vendarle uspelo vse skupaj spraviti pod streho. V drugem krogu tamkajšnjega challengerja se bo nekdanji polfinalist Wimbledona in prvi nosilec, Ciprčan Baghdatis pomeril z odpadnikom avstralskega tenisa, Brydanom Kleinom. Glede na to, da je Marcos včeraj v prvem krogu suvereno opravil z igralcem podobnega kova kot je Klein, pa sploh ni igral tako zelo dobro, danes pričakujem podoben scenarij in ne prav veliko težav s prebojem v četrtfinale. Avstralski Bedene bo lahko vesel že, če tule vzame niz, kajti letos je na turneji serije challenger pred prihodom v Manchester zabeležil 4 zmage in 8 porazov.

Nogomet - Mednarodni mladi - SP U-20

20Madžarska-20Brazilija /1.G/
2 (=ne)
Oboji so prvenstvo odprli z zmago, Madžari so bili še celo nekoliko bolj prepričljivi in Severnokorejce ugnali kar s petimi goli v njihovo mrežo, medtem ko so mladi Brazilci Nigerijo odpravili s 4 proti 2. Kvota na to, da carioce ohranijo mrežo nedotaknjeno, se mi zdi kar nekoliko navita, kajti madžarskega podmladka ne cenim tako zelo, kot njihovih nigerijskih kolegov, dejstvo pa je, da imajo člani brazilske obrambe v domačem prvenstvu že kar odgovorne vloge. Pričakujem malo bolj taktično tekmo, v kateri bodo Brazilci hitro zagospodarili na igrišču, dosegli gol že v prvem polčasu, potem pa kakšnega verjetno še iz protinapadov.