Pri vlagateljih je mogoče opaziti precejšno negotovost in nezaupanje v dokončanje prodajnega postopka, saj je vrednost delnice v zadnjem času močno padla. Če je na dan izteka roka za oddajo zavezujočih ponudb cena delnice znašala približno 128 evrov, je bil ponedeljkov zaključni tečaj pod stotimi evri. Uprava Slovenskega državnega holdinga naj bi se po neuradnih informacijah že odločila za prodajo skladu Cinven, odločitev pa mora potrditi še nadzorni svet SDH. Ker gre za naložbo, ki predstavlja velik del premoženja države, se lahko zgodi, da bo potrebno tudi soglasje vlade. Prav vprašanje o vlogi vlade pri odločitvi o prodaji Telekoma je dodobra pretreslo tudi koalicijo. Odprlo se je še eno vprašanje, in sicer, ali se Telekom lahko proda kupcu, ki ni strateški, kar pa ne bi bilo v skladu s sklepom državnega zbora o prodaji naložb.

Po neuradnih informacijah naj bi do sedaj še edini ponudnik Cinven 110 evrov po delnici izplačal takoj, preostalih 15 evrov po delnici pa naj bi bilo izplačanih glede na to, kako se bodo odvile vse tožbe, ki jih ima Telekom na grbi. Prav tako bi bila cena odvisna od uspešnosti poslovanja, ki bi povečala prodajno ceno za do 5 evrov. Kupnina za celoten Telekom bi tako v primeru 130 evrov za delnico znašala približno 850 milijonov evrov, pri čemer bi država iztržila približno 640 milijonov evrov. Seveda ne smemo pozabiti tudi na pred kratkim izglasovano dividendo v višini 10 evrov bruto na delnico.

Četudi nekateri menijo, da bo Telekom Slovenije čez nekaj let vreden bistveno več, napovedi kažejo popolnoma drugačno sliko. Prihodki Telekoma Slovenije že nekaj časa padajo, enako velja tudi za tuje telekomunikacijske družbe, zato ni nič čudnega, da v panogi poteka konsolidacija, ki je nujno potrebna. Upajmo, da imata tako potencialni kot obstoječi lastnik dodobra izdelano strategijo razvoja našega največjega telekomunikacijskega operaterja.