Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 2.liga

Bologna - Avellino
1
Bologni so le tri točke zmanjkale za neposredno uvrstitev med prvoligaše, zato je morala v dodatne kvalifikacije za uvrstitev v serie A. Za tekmeca je dobila Avellino, najlažjega od vseh možnih, saj se je z 8. mestom le za las uvrstil v dodatne boje, nato pa presenetil in po podaljšku ugnal Spezio. Avellinu ob polnem urniku nekoliko pohajajo moči, kar je bilo vidno tudi v petek, ko je doma izgubil prvo tekmo proti Bologni (0:1), ta pa ima sedaj na široko odprta vrata v prvo ligo. Čeprav ji ustreza tudi remi, bo Bologna (če ne že prej) verjetno v zaključku poskrbela za zmago in veselje na tribunah.

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Munchen1860 - Holstein Kiel (vsota 2,5 gola)
1 (=manj)
Kiel se bori za vstop v drugo ligo, levi iz Münchna pa želijo uiti blamaži in izpadu med tretjeligaše. Prva tekma se je po previdni igri obeh in redkih priložnostih končala z rezultatom 0:0, tudi današnja pa se bo verjetno začela v podobnem stilu, saj nihče ne bo želel tvegati prejetega zadetka.

Košarka - Nemčija - 1.liga

Bayern (M) - Alba
1
Polfinalna serija dveh favoritov z naslov je do sedaj ponudila tri prepričljive domače zmage in tudi danes naj bi imel Bayern več možnosti z zmago, s katero bi izenačil na 2:2 in izsilil odločilno peto tekmo v Berlinu.

Tenis - ATP - Pariz

Nishikori Kei - Tsonga J.W.
1
Nišikori se je kot prvi Japonec po več kot 80 letih uvrstil v četrtfinale Roland Garossa, kjer pa se ne misli ustaviti. Letošnji žreb mu je bil res naklonjen in takšne priložnosti za vsaj polfinale morda ne bo imel nikoli več, saj se je izognil vsem glavnim favoritom. Tsonga je sicer domači adut in bo imel na svoji strani podporo s tribun, a bo razpoloženemu Japoncu, ki letos tu še ni izgubil niza, le stežka prekrižal načrte. V dosedanjih 5 medsebojnih dvobojih je Tsonga zmagal le enkrat, kar mu tudi ne bo pomagalo dvigniti samozavesti.