V Ljubljani so ženske redno igrale odbojko od leta 1945, začetki segajo še dlje v preteklost. Nekaj tekem so imele tudi med drugo svetovno vojno. Že pred vojno so bile najboljše Mariborčanke. Ženska odbojka ima v Sloveniji globoke korenine. Starejši ljudje se gotovo spomnijo mnogih igralk, ki so igrale odbojko na zelo visoki ravni. Bile so tudi v jugoslovanski reprezentanci. Cilka Gajšek je bila celo kapetanka in vodja jugoslovanske izbrane vrste. Bila je genialka, ki so jo vsi poslušali.

Za prihodnost slovenske odbojke me ne skrbi. Pri ženskah in moških imamo veliko novih talentov, ki prihajajo v ospredje. Pričakujem, da bodo tudi naslednje generacije uspešne, saj se zavedajo, da so bili njihovi predhodniki dobri, zato morajo biti oni še boljši. To mora biti zanje največja motivacija, sedanji rodovi pa skrbijo, da se letvica uspehov dviga vse višje.

Leto 2015 bo prineslo prvi nastop ženske reprezentance na evropskem prvenstvu in tudi prvi nastop slovenskega ženskega kluba v ligi prvakov. Veseli me, da sta uspešni tudi ženska in moška reprezentanca v mladinski konkurenci. Fantje so se celo uvrstili na svetovno prvenstvo. Vsem igralcem, igralkam, trenerjem, funkcionarjem, staršem in tudi starim staršem, ki podpirajo mladino, iskreno čestitam!

Viktor Krevsel je nekdanji jugoslovanski, španski in slovenski selektor.