Zdaj nam hočejo pripeljati 702 begunca temnorjave polti, ki zaradi tega sploh ne sodita v našo zeleno-belo krajinsko podobo in bosta pokvarila po vsem svetu prepoznavno veduto deželice pod Alpami. Zdaj se cela vlada ukvarja s tem, kam namestiti to množico ter kako in s katerim denarjem sfinancirati v Bruslju določeno nam kvoto, kar seveda ni enostavno, sploh če pri vsej zadevi ne želimo biti ožigosani kot neempatični in sebični. Kar, seveda, nismo. Se pa je treba zavedati, da tisti trdobučneži v Bruslju absolutno nimajo občutka za realnost posameznih državic in jih je treba zbombardirati z golimi številkami, ki jasno kažejo, da si Slovenija takšnega cunamija imigrantov, še posebej če so čudne barve, pač ne more privoščiti.

Namesto da iščejo možnosti namestitve, šolanja in vključevanja Eritrejcev, Sircev in drugih pripadnikov narodov od tam spodaj v slovenski habitus, kar je tako in tako nemogoče, naj ministrstva združijo moči in uporabijo železna pravila sinergije ter s facti bruti o tem, da je ta številka nevzdržna, zasujejo vrh EU. Vedoč, kako težko premakljiva je naša državna birokracija, je tukaj nekaj dejstev, ki ji bodo pomagali pri zavrnitvi omenjene kvote.

Draga EU! Pošiljamo vam utemeljeno zavračanje predloga, da sprejmemo neverjetnih 702 begunca. V Sloveniji imamo vsako jutro in vsak popoldan zaradi dotrajanega mostu strahotno gnečo med Ljubljano in Medvodami. Begunci, ki naj bi jih sprejeli in ki bi se verjetno pri nas tudi vozili z avti, bi ta problem, zaradi njihovega števila, spremenili v vesoljski kaos.

V Sloveniji imamo že zdaj strahotne čakalne dobe v zdravstvu, ker pa predvidevamo, da begunci, ki nam jih nameravate poslati, ne pokajo od zdravja, se bo ta problem samo še bolj zaostril in bomo imeli nove zdravniške stavke. V Sloveniji imamo tudi problem prevelikega števila šolarjev v razredih. Če nam pošljete 702 begunca, ki bosta nedvomno želela imeti otroke, ki jih bo treba šolati, bodo naši razredi bolj nabiti, kot so tisti v vaseh sredi Afrike.

Ker je nezaposlenost v Sloveniji med višjimi v EU in prišleki, ki jih sicer sprejemamo s široko odprtimi srci, ne bodo zaposljivi v visokotehnološko razviti družbi, kot je naša, se bo število brezposelnih povečalo za 702 osebi, kar bo dokončno uničilo naš sistem socialnih transferjev. Ker nas bodo tujci z arabskega jezikovnega območja preplavili, bodo kmalu hoteli imeti dvojezičnost, šole v arabščini ter kmetijstvo, v katerem bodo prevladovali nam tuje gojenje dateljnov in reja kamel. Da o propadu slovenske kulinarike, kulture, vere in jezika ne govorimo.

Zato zahtevamo, da nam kvoto omejite na enega Sirca in enega Eritrejca! Jasno?