Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Azerbajdžan - 1.liga

Gabala - FC Baku
1
Nogometaši Gabale danes prav težke naloge ne bi smeli imeti. A niti ne zato, ker so neporaženi že več kot šest tekem, temveč, ker jim bo nasproti stalo eno najmanj konkurenčnih ekip v ligi. Baku na lestvici zaseda predzadnje meso, v 31 krogih pa je doslej zmagal zgolj dvakrat.

Nogomet - Romunija - 1.liga

Municipal Studentesc - Steaua
2
Čeprav se tudi v Romuniji prvenstvo približuje koncu, pa slednje za razliko od nekaterih preostalih lig v Evropi še zdaleč ni odločeno. Vrh zaseda Steaua, ki pa ima le dve točki prednosti pred drugouvrščenim Tagujem. Že remi bimoštvo iz romunske prestolnice lahko drago stal, zato si spodrsljaja ne smejo privoščiti. Desetouvrščeni Municipal zna biti trd oreh, a ima Steaua z njim dobro medsebojno statistiko, saj proti njemu ni izgubila že več kot tri leta.

Nogomet - Škotska - Premiere kvalifikacije

Glasgow Ran. - Motherwell
1
Velikan škotskega nogometa Glasgow Rangers ima lepo priložnost, da se po bankrotu znova vrne v prvo škotsko ligo. A še pred tem bo moral biti na dveh tekmah boljši od Motherwella, ki se bori za obstanek med elito. Za domače bo še kako pomembno vlogo igral Haris Vučkić, ki je v le nekaj mesecih postal eden ključnih mož trenerja Stuarta McCalla. Slovenski nogometaš lahko s soigralci računa na močno podporo s tribun, kar je zagotovo ogromen plus.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Tajfun Šentjur - KK Rogaška
1
S tem ko so bili na tretji tekmi v gosteh boljši od Rogaške, imajo košarkarji iz Šentjurja danes veliko priložnost, da osvojijo sploh svoj prvi naslov državnih prvakov. Za Tajfun je bilo na zadnji tekmi ključnega pomena, da so zaustavili prvega strelca Rogaške Sandija Čebularja. Če jim to uspe tudi danes, jim zmaga ne bi smela uiti.

Rokomet - Slovenija - 1.liga

Celje PL - Gorenje
1
Celjane od ubranitve naslova državnega prvaka loči le še zmaga, Velenjčani jim več kot očitno niso konkurenčni, saj jih v letošnji sezoni še niso uspeli premagati. Čeprav je bila druga finalna tekma bolj izenačena od prve, pa je jasno, da bo Gorenje pivovarjem danes sila težko preprečilo osvojitev 19. zvezdice.