Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Dnipro - Sevilla
2
Dnipro je z uvrstitvijo v finale močno presenetil in njegovi nogometaši bodo gotovo zelo motivirani, da jo zagodejo še enemu od favoritov in senzacionalno celo osvojijo evropski pokal, a precej bolj verjeten je scenarij, da se bo njihova pot žal končala tik pred rajem. Sevilla je precej kvalitetnejše moštvo, ki ima v zadnjih letih veliko uspehov v tem tekmovanju, saj ga je v zadnjih devetih letih kar trikrat osvojila, tudi lani, ko je po enajstmetrovkah ugnala Benfico. Aktualni prvaki bodo tokrat verjetno našli način, da do zmagovitega zadetka pridejo že v 90 minutah.

Košarka - Turčija - 1.liga

Fenerbahče Ulker - Galatasaray
1
Fenerbahče si je privoščil spodrsljaj na drugi četrtfinalni tekmi in po podaljšku je klonil proti Galatasarayu in mu dovolil izenačenje na 1:1. Sedaj gre zares in košarkarji domače ekipe si ne želijo spoznati, kaj jim bo Željko Obradovič pripravil v slačilnici, če izgubijo tudi danes. Razlika v kvaliteti med tekmecema je letos precej v prid Fenerbahčeja, zato res ne gre pričakovati še enega poraza.

Tenis - ATP - Pariz

Nishikori - Bellucci
1
Japonec Nišikori se je že zasidral med najboljšo deseterico tenisačev na svetu, le še vprašanje časa pa je, kdaj se bo vmešal tudi v boj za sam vrh. Letos je imel v Parizu srečo z žrebom in ima skoraj odprto pot do polfinala, kar ga bo verjetno še bolj motiviralo, da priložnost izkoristi. Bellucci je sicer na Roland Garros prišel z lepo popotnico z zmago na turnirju v Ženevi, a vendarle ga tokrat čaka precej težji dvoboj, kot jih je bil deležen tam in 40. igralec sveta bo verjetno moral priznati premoč petemu.

Košarka - ZDA - NBA

Golden State - Houston
1
Houston je le uspel dobiti četrto tekmo in se izogniti sramotni metli, toda še vedno le redki verjamejo, da bi jo rakete lahko resneje zagodle bojevnikom, ki ostajajo največji favorit za končni naslov. Verjetno bo danes tega konferenčnega finala konec, saj se domači zavedajo, da bi se ob morebitni vrnitvi v Houston lahko stvari še pošteno zakomplicirale.