PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Pariz

Pospisil V./+1,5/-Sousa J.
2
Za Souso sem se odločil kljub temu, da je Portugalec prišel do finala Ženeve in bo v Pariz prišel malce izčrpan. Dejstvo je, da ima v prvem krogu tekmeca, proti kateremu se mora praktično samo "pofočkat" na terenu, kajti Vasek je Madrid na začetku meseca zapustil na opornih palicah. Na tekmi dvojic si je namreč zvil gleženj in potem spuščal živalske krike, zato sem presenečen, da bo na Roland Garrosu sploh lahko igral. Očitno je hitro okreval, ampak bržkone je sem prišel v prvi vrsti zaradi igranja med pari, pri posameznikih pa le pobrat štartnino, ki ni tako zelo skromna.

Tenis - ATP - Pariz

Seppi A./+1,5/-Isner J.
2
V preteklih dveh dneh se je pokazalo, da podlaga v Parizu ne dovoljuje pretirane prednosti tistim igralcem, ki se močno naslanjajo na svoj začetni udarec. Eden izmed teh je tudi Isner, katerega servisni udarci se bodo tule odbijali precej višje ter s tem Seppiju omogočali, da se z dostojnim returnom spravi do možnosti za točko. Toda Italijan v teh prav veliko možnosti ne bi smel imeti, kajti že vse od sredine prejšnjega meseca ga pesti poškodba kolka, ki ga je od turneje oddaljila vse od prvega peščenega Mastersa v Monaku. V trenutnem stanju lahko Isnerju mogoče ukrade niz, premagal pa ga po moji oceni ne bo.

Tenis - WTA - Pariz

Schmiedlova A.-Van Uytvanck A.
1
Še tretji letošnji medsebojni obračun Slovakinje in Belgijke, spet pa lahko pričakujemo zmago prve. Schmiedlova je v Riu in Katowicah Van Uytvanckovo premagala brez izgubljenega niza, spomladi pa na pesku prikazala precej boljšo formo. Alison s peščenimi podlagami ni ravno najbolj na "ti", medtem ko je njena današnja nasprotnica tukaj pred tremi leti igrala celo finale mladinskega turnirja.

Tenis - WTA - Pariz

Soler Espinosa S-Parmentier P.
2
Ne gre mi v glavo, zakaj je tukaj Španka favoritinja. Poleg tega, da je imela marca težave s poškodbo rame in kar nekaj turnirjev igrala s posebnim obližem, je na peščenem delu sezone do Roland Garrosa zabeležila vsega eno zmago in kar pet porazov. Parmentierjeva že cel maj igra na domačih tleh, danes jo bodo gotovo spodbujali domači gledalci (Court 2 ima posebno energijo), ne smemo pa pozabiti niti tega, da je Pauline lani v Parizu zmogla priti celo do osmine finala.

Tenis - ATP - Pariz dvojice

Granoll/Lopez-Haase R/Youzhny
1
Ne vem, ali je Južni Džumhurju predal samo zato, ker si je šel revež spet razbijat lopar na glavi, ali pa Rus vleče neko poškodbo, ampak v vsakem primeru bi morala biti s Haasejem danes lahek za špansko navezo lahek plen. Granollers in Lopez verjetno snujeta načrte, kako se spet prebiti do finala turnirja, tako kot jima je to uspelo lani.