Prilagam skico sobe, iz katere je razvidno, da sta pod oknom radiator in na levi strani (zgoraj v višini radiatorja in spodaj) dve cevi do radiatorja. Za opremo torej potrebujem dve postelji, dve mizi s predalnikom za odlaganje (ena je lahko krajša oziroma manjša), seveda omare in mogoče še majhen regal za knjige, po možnosti zaprt (lahko s steklom). Upam, da mi boste pomagali. Marina Hafner

Odgovor: Pri opremljanju študentske sobe je bilo glavno vodilo, kako oblikovati dve enakovredni mesti za vsakega študenta, hkrati pa zagotoviti, da bo prostor karseda izkoriščen in funkcionalen.

Rezultat je oprema, ki je postavljena simetrično glede na najdaljšo os prostora. Neposredno ob oknu sta na vsaki strani postavljeni pisalni mizi, katerih pozicija omogoča zadostno dnevno osvetlitev in privaten kotiček za nemoteno učenje. Nato sledita postelji, ki se z dodatnimi oblazinjenimi naslonjali, spravljenimi v predalu pod posteljo, hitro spremenita v udobna kavča in ponudita prijeten prostor za druženje. Posebnost je tudi praktična pregibna mizica za vzglavjem, ki lahko služi kot podaljšek pisalne mize ali kot zaslon. Stene so primerno izkoriščene s stenskimi knjižnimi policami.

V najglobljem delu sobe, blizu vrat, sta postavljeni enaki visoki omari za oblačila, visok regal z odprtimi policami in nižji regal neposredno ob vratih. S predlagano razporeditvijo bo sicer majhna soba kljub vsej opremi delovala prostorno in udobno ter omogočala prijetno bivanje v času študentskih dni. Veliko veselja pri opremljanju!

Gregor Vernik, mag. inž. arh., Dean Marčetič, mag. inž. arh., 2AMV Arhitekti