Ko ti žreb tako zgodaj nameni devetkratnega zmagovalca Roland Garrosa, Rafaela Nadala, tudi samozavest in vrhunska forma nista dovolj. Bilo bi logično, da bi nad žrebom bentil prav Srb, ki pa je očitno tako prepričan o sebi in osredotočen na tekmece, da je ostal tiho. Za razliko od Španca, ki je glasno izrazil začudenje nad žrebom. Pa čeprav ga aktualna številka ena na svetu na peščenih igriščih Roland Garrosa ni še nikoli premagal, saj je izgubil vseh šest medsebojnih dvobojev.

Njuno rivalstvo je v zadnjih letih nekaj posebnega, na veselje teniških navdušencev pa zmagovalca ni mogoče napovedati. V rahli prednosti je statistično sicer Nadal, ki je od leta 2006, ko sta prvič prekrižala loparje, dobil 23 izmed skupno 43 dvobojev, 22 je bilo finalnih, a z rahlo prednostjo leto dni mlajšega Srba (12:10). Ni jih malo, ki njuno rivalstvo ocenjujejo kot najveličastnejše v zgodovini moškega tenisa (takšnega mnenja je na primer danes komentator, nekoč teniška legenda John McEnroe), finale odprtega prvenstva Avstralije pred tremi leti pa kot dvoboj vseh dvobojev. Kot pika na i je zanimiva tudi primerjava njunih zaslužkov na turnirjih, kjer sta si blizu, a z 71,3:65,3 milijona evrov so organizatorji malce več na bančni račun nakazali Đokoviću.

Nagradni sklad v Parizu bo 28 milijonov evrov, od tega jih bodo zmagovalcu namenili 1,8 milijona. Čeprav se zdi, da je skupni znesek astronomski, pa statistika kaže, da si milijone med sabo deli le peščica najboljših, večina pa zasluži dovolj zgolj za pokrivanje stroškov in še kakšen priboljšek zraven. Med njimi sta tudi Polona Hercog in Blaž Kavčič, ki bosta branila slovenske barve. Zagotovljenih imata 27.000 evrov, nedeljska zmaga bi jima prinesla še dodatnih 23.000. Priboljšek bi bil tokrat izdatnejši.