PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - ZDA - NBA

Houston-Golden State
1
Po dveh tesnih zmagah Golden Statea se serija seli v Teksas, kjer bi po vsej logiki rakete vendarle morale priti do prve zmage. Dvakrat so bili zlo blizu, na prvem srečanju celo večji del tekme vodili in to ne za malo, vendar se ni izšlo. Ekipa Houstna ima igralca, na katerem se piska "foul" za skoraj vsak dotik, poleg tega pa imajo tudi globino. Zato so tudi "stisnili" LAC ter izvlekli finale zahoda.

Rokomet - Slovenija - 1.liga

Celje PL-Gorenje
1
Nobena zmota ne bo Celja uvrstiti na listek. V tale duel prihajajo bolj sveži, kajti z Evropo so opravili že veliko pred gosti iz sosednje doline, sicer pa jim letos doma res ni para. Kar 26 zmag, brez poraza ali remija nagiba tehtnico močno na stran aktualnih državnih prvakov. Napoved: +5 za Celje.

Tenis - ATP - Nica

Mayer L.-Thiem D.
2
Za Dominica Thiema je tole drugi finale v karieri in mislim, da s trenutno formo in do sedaj nabranimi izkušnjami lahko prvič dvigne pokal kot zmagovalec ATP turnirja. Ta teden sta sicer oba delo opravila brezhibno, brez izgubljenega niza, je pa Avstrijec delal manj neizsiljenih napak (Mayer proti Monacu denimo kar 40!) in zares izvrstno serviral, pa tudi na returnu se je izkazal. Človek, ki ima na tekmi z Isnerjem kar 11 priložnosti za odvzem servisa, si zasluži kolajno.

Tenis - WTA - Strasbourg

Mladenovic K.-Stosur S.
2
Že pred turnirjem sem se poigraval z mislijo, da Stosurjeva lahko osvojen turnir, sedaj pa se lahko le tepem po glavi, kajti Avstralki bo to kot kaže res uspelo. Konkurenca v Strasbourgu je bila zares zelo okrnjena, Sam pa je ob francosko-nemško mejo prišla v zavidljivi pripravljenosti. Mladenovicevo je na obeh dosedanjih srečanjih premagala, na pesku pa je sploh v prednosti, kajti tu še bolje lahko razvije svojo igro z izrazito rotiranimi udarci.

Hokej - ZDA - NHL

Chicago-Anaheim /5,5/
1 (=manj)
Bolj se bo serija prevešala v odločilni del, manj golov si lahko obetamo. Že v rednem delu sta se tekmi med "Hawksi" in "Ducksi" končali z (za pol gola) manjšo vsoto od ponujene meje, potem pa so še v minulem tednu sledile tri tekme, kjer bi ta stava šla skozi. Ne verjamem, da se bo nocoj napadom kar naenkrat odprlo, prej mi vse skupaj diši po nogometnem izidu, če pa bi že moral izbrati zmagovalca, bi stavil na domače. Serijo po moji oceni končuje tule kar lepo sedma tekma.