Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Arsenal - WBA
1
Arsenal ima v mislih le še finale FA pokala in lov na edino lovoriko sezone, kar bi lahko pomenilo, da bo Arsene Wenger tokrat nekoliko varoval z močmi svojih najboljših igralcev, a po drugi strani bi bilo po treh tekmah brez zmage zelo dobrodošlo, da bi topničarji spet okusili slast uspeha in tako bolj samozavestni odšli na Wembley. WBA je z izjemno serijo na zadnjih petih tekmah osvojil kar 11 točk in se rešil izpada, zato mu tokrat ne bo treba igrati na polno.

Nogomet - Anglija - Premier

Stoke - Liverpool
1, 0
Liverpool je v zadnjih tednih močno padel v formi in na zadnjih šestih tekmah le enkrat zmagal. S tem je zapravi vse možnosti za četrto mesto in ligo prvakov, kar je gotovo še nekoliko poslabšalo vzdušje v moštvu, ki pa ga v zadnjih dneh še dodatno kvari dogajanje okoli mladega zvezdnika Raheema Sterlinga, ki se je očitno odločil, da ne kariere ne bo nadaljeval na Anfieldu. To je dvignilo precej prahu in danes bo angleški reprezentant verjetno iz sektorja gostujočih navijačev slišal precej žvižgov na svoj račun, če ga bo Brandan Rodgers sploh uvrstil v postavo. Kakorkoli že, Stoke je znan po tem, da je doma trn v peti vsem večjim klubom na Otoku in Liverpool bo danes rabil tudi nekaj sreče, če želi zmagati, medtem ko se bodo domači neobremenjeni z rezultatom verjetno od navijačev želeli posloviti neporaženi.

Nogomet - Španija - 2.liga

Betis - Alcorcon
1
Betis je letos dominiral v drugi španski ligi in jasno nakazal, da se želi ekspresno vrniti med prvoligaše. Z današnjo zmago bi napredovanje tudi dokončno potrdil, zato se v Sevilli obeta zabava, ki jo bo Alcorcon le stežka pokvaril, saj je letos dobil le 12 od 39 tekem.

Košarka - Turčija - 1.liga

Galatasaray - Fenerbahče Ulker
2
Fenerbahče je četrtfinalno serijo odprl s prepričljivo zmago (93:67) in dal Galatasarayu jasno vedeti, da lahko le sanja o presenečenju. Varovanci Željka Obradovića bodo po poraznem zaključnem turnirju evrolige svoje privržence morali potešiti z naslovom prvaka, na poti do uspeha pa bodo proti nekonkurenčnemu Galatasarayu skušali porabiti čim manj moči, torej napredovati brez poraza.

Košarka – Slovenija – DP

Tajfun – Rogaška
1
Presenetljiva finalista sta na papirju dokaj izenačena, predvsem pa odlična na svojem parketu. Tajfun je v rednem delu sezone prikazal nekoliko več, a nato razočaral v ligi za prvaka. To je vse pozabljeno, sedaj štejejo le še zmage, za naslov pa so potrebne tri. Porazi doma so vsaj za Tajfun prepovedani.