Koper ima v Sloveniji sloves moštva s trdno obrambo, v napadu pa je najnevarnejši iz prekinitev. V nasprotju s povratno polfinalno tekmo v Domžalah, kjer so se branili, so v finalu na veliko presenečenje silovito napadli Celje. Gola so obakrat dosegli na enak način – iz prekinitve. Proti Domžalam po prostem strelu Galešića, proti Kopru po odlično izvedenem kotu Guberca, strelec pa je bil obakrat prekaljeni centralni branilec Denis Halilović. Ta ima izjemen občutek za prostor, saj se je ob golih kariere postavil tako, da je bil povsem neoviran.

»Gol v uvodnih minutah je bil sanjski scenarij, saj nam je olajšal delo in smo se znebili pritiska. Taktični načrt je bil, da od prve minute z vsemi silami napademo Celjane in čim hitreje dosežemo gol,« je bil vidno zadovoljen 29-letni Denis Halilović, produkt priznane velenjske nogometne šole. Kako ostra, dinamična in moška je bila tekma s Celjani, je bilo opazno tudi po rani pod desnim očesom neustrašnega štoperja. Dobil jo je v zračnem dvoboju, v katerem ni dobro videl, ker ga je zaslepil pogled v žaromete.

Koper je pokazal najboljšo predstavo takrat, ko je bilo najbolj treba. Če bi jih v ligi ponavljali vsak teden, bi bili enakovredni Mariboru v boju za naslov prvaka, tako pa so v ligi na sedmem mestu. »Potem ko smo v ligi doživeli štiri poraze, je za mnoge dobra predstava proti Celju presenečenje, a mi smo se od druge tekme polfinala z Domžalami pripravljali le na finale. Točno smo vedeli, kaj je naš cilj, osredotočenost na finalno tekmo je bila popolna. Miselnost je bila prava, strnili smo vrste in s pomočjo gledalcev nam je uspelo. Pokal je veliko prinesel klubu, mestu Koper, največ pa nam, igralcem,« je pojasnil Halilović, ki podatku, da je v pokalu dosegel gola proti svojima nekdanjima ekipama Celju in Domžalam, ni dajal posebne pozornosti.

»Zdaj sem član Kopra. Kako bo naprej, bomo še videli, saj mi po koncu sezone poteče pogodba. Najprej se bomo malo poveselili, potem pa se usedli z upravo. Moja želja je, da ostanem v Kopru. Če bomo imeli malo sreče pri žrebu in igrali na takšni ravni, kot smo v finalu, bomo konkurenčni tudi Evropi,« je bil optimističen Halilović, ki ni vedel, kakšna je premija za osvojitev pokalne lovorike. O tem se pred tekmo niso pogovarjali, za predsednika kluba Anteja Guberca pa je znano, da igralcem ob uspehih izplača več, kot jim pripada.

Halilović je za štoperja v najboljših nogometnih letih, slovenski pokal pa prva lovorika v karieri. Uporablja izkušnje, ki si jih je nabral v treh letih v Rusiji, na Nizozemskem in v Bolgariji, kjer pa je odigral precej manj tekem, kot si je želel. Imel je precej smole s poškodbami, za nameček so bile v Bolgariji razmere neurejene. V defenzivnem sistemu trenerja Vanolija je trden člen, ki ne sme narediti napake. »V takšnem slogu igre smo pomembni vsi igralci. Če vsi igrajo tako, kot je treba, nam je tudi v obrambi precej lažje in pridemo do uspehov,« je končal Halilović.