Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 2.liga

Troyes - Chateauroux
1
Pri Troyesu bodo v zadnjem krogu nastopili povsem sproščeno, saj so si že zagotovili napredovanje v elitno prvo francosko ligo. Seveda pa to še ne pomeni, da se na igrišču ne bodo trudili. Glede na to, da je to njihova zadnja predstava pred domačim občinstvom v letošnji sezoni, verjamemo, da se želijo od njih posloviti z zmago. Proti Chateaurouxu, ki bo naslednjo sezono igral v tretji ligi, to ne bi smel biti pretirano zahteven podvig.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Slaven B. - Zadar
1
Zadnjeuvrščeni nogometaši Zadra se krčevito borijo za obstanek med hrvaško prvoligaško druščino. Nič drugače ne bo niti danes, ko se bodo pomirili proti šestouvrščenemu Slavenu Belupu. Čeprav so Zadrčani zadnje medsebojno srečanje dobili, pa jim tokrat ne kaže najbolje, saj je njihova statistika na gostovanjih z vsega dvema zmagama in gol razliko 13:47 naravnost porazna.

Nogomet - Portugalska - 1.liga

Porto - Penafiel
1
1 Kljub temu da zaostanek Porta za vodilno Benfico pred zadnjim krogom znaša le tri točke, je ta že ostal brez možnosti za osvojitev državnega naslova. Lizbončani imajo namreč boljšo medsebojno razmerje zmag in porazov, kina Portugalskem na koncu odloča o prvem mestu, tako da si lahko tokrat mirne vesti privoščijo tudi spodrsljaj. Za Porto je to seveda velika smola, saj jim za slovo od letošnje prvenstvene sezone nasproti stoji zadnjeuvrščena ekipa lige Penafiel.

Košarka - Slovenija - 1.liga

KK Rogaška - Tajfun Šentjur
1
Letošnji finale košarkarskega državnega prvenstva je nedvomno veliko presenečenje. Glede na dosedanje predstave, zlasti v rednem delu prvenstva, za favorita velja Tajfun, ki pa bo danes vseeno v podrejeni vlogi. Razlog za to gre iskati zlasti v izvrstnih predstavah Rogaške na domačem parketu.

Košarka - ZDA - NBA

Atlanta - Cleveland
2
Čeprav košarkarji Clevelanda ne morejo računati na poškodovanega zvezdnika Kevina Lova, jim gre tudi brez njega odlično. Tako so na prvi finalni tekmi vzhodne konference presenetili in v gosteh ugnali Atlanto, s čimer so vpisali tudi četrto zaporedno zmago. Za Cavaliers se zdi, da v izteku sezone stopnjujejo formo, zato druge zaporedne zmage proti sokolom nikakor ne gre izključiti.