Vas koža srbi, je suha in se poleg tega tudi lušči? Najverjetneje gre za alergično reakcijo, za katero trpi veliko otrok in odraslih. Imunski sistem našega organizma nekatere snovi zaznava kot bacile in v reakciji z zunanjimi pogoji ustvari protisnov imunoglobulin E (IgE). Organizem alergene, kot so nekatera živila, prah, pralni prašek in cvetni prah, prepozna kot zdravju škodljivo snov, zato reagira preobčutljivo ter s tem ustvari dodatna protitelesa. Tako nastane preobčutljivost oziroma alergija.

Kaj vpliva na nastanek alergij?

Ljudem, ki imajo alergijo, lahko veliko težav povzročajo pršice, ki so v prahu, zato morajo posvečati veliko pozornosti čistoči svojih oblačil in okolja, v katerem se gibljejo. Alergije lahko povzročajo sestavine v pralnih sredstvih in mehčalcih, pojavijo pa se lahko zaradi neustrezne uporabe pralnih sredstev oziroma zaradi njihove čezmerne uporabe. S količino pralnega sredstva ne pretiravajte oziroma jo prilagodite količini vstavljenega perila, stopnji umazanosti in trdoti vode. Vzrok za alergijo so lahko tudi hišne živali. Ta vrsta alergije je pogosta in velikokrat vpliva na druge alergije. Z uporabo pralnega stroja Beko s programom za odstranjevanje dlak hišnih ljubljenčkov s perila bodo vaša oblačila skrbno oprana, težave z alergijo pa se bodo zmanjšale. Alergije lahko povzročajo celo nekatere tkanine, kot so volnena vlakna in usnjeni izdelki. Za alergike so najbolj primerna oblačila iz bombažne tkanine.

Stroji s programom za preprečevanje alergij

Znano je, da je kar 12 odstotkov otrok alergikov. Poseben antialergijski program »Baby Protect« omogoča, da je vaše perilo oprano tako, da je prilagojeno občutljivi koži otrok in ljudem, ki trpijo za alergijami. Program je zasnovan tako, da s pomočjo dodatnega gibanja bobna in izjemno natančnim nadzorom temperature daje izjemne rezultate čiščenja, temperatura pa je čez cel ciklus pranja nespremenljiva. Funkcija za dodatno izpiranje omogoča bolj intenzivno izpiranje perila, kar je zelo pomemben dejavnik in pripomore k boljši higieni pranja. Program je zasnovan tako, da uniči povzročitelje alergij oziroma alergene, ki jih lahko najdete v domačem okolje. Sem spadajo pršice, dlake psov in mačk, cvetni in hišni prah, bakterije ter glive. S tem programom je mogoče odstraniti tudi vse vrste las. Antialergijski program »Baby Protect« je primeren za dojenčke in ljudi z občutljivo kožo, za učinkovito odstranjevanje alergenov pa je prejel celo certifikat Britanskega združenja za alergije.

Uničevanje bakterij

Pri pomivalnih strojih Beko, ki so opremljeni s programom »Baby Protect«, so intenzivni cikel pomivanja združili z izpiranjem z zelo vročo vodo. Tako so posoda, pribor in otroške steklenice higienično popolnoma čisti. Program za zaščito otrok je certificiran s strani LGA in zagotavlja 99,99-odstotno higieno. Poleg tega so nekateri izbrani modeli opremljeni s funkcijo »Steam Gloss«, ki s pomočjo pare poleg učinkovitega odstranjevanja nečistoče poskrbi tudi za dodatno dezinficiranje posode. Z uporabo sušilnega stroja Beko s programom »Baby Protect« vam bodo prihranjene številne nevšečnosti, perilo pa je skrbno in higiensko posušeno. Zahvaljujoč senzorjem za prilagoditev temperature in vlažnosti ta posebni program natančno nadzoruje pogoje v pomivalnem stroju in izbere optimalno nastavitev za sušenje otroških oblačil.

Vir: www.beko-si.com