Pobudnica delavnice, višja predavateljica Mojca Perše, je študente uvodoma pripeljala na izobraževanje v JUB Akademijo in v JUB Design Studio, praktične delavnice pa bodo v družbi JUB-ovih strokovnjakov potekale do 22. maja v prostorih fakultete v Trzinu.

Interdisciplinarna 30-urna delavnica, namenjena študentom programa notranje opreme, se je v sodelovanju z družbo JUB in njenim Tehnološko-raziskovalnim centrom začela 18. maja v prostorih JUB Akademije v Dolu pri Ljubljani, kjer so študentje spremljali predavanja Iztoka Kamenskega in profesorja s Fakultete za arhitekturo, doc. dr. Tomaža Novljana.

Praktični del delavnice na temo NASPROTJAse je zatem preselil v prostore fakultete v Trzinu, kjer študentje pozorno spremljajo predstavitve strokovnjakov JUB-a za posamezne barvne premaze in materiale, potrebne za kakovostno izvedbo dekorativnih tehnik. Bodoči dizajnerji hkrati spoznavajo orodja, s katerimi bodo v praksi prelili svoje ideje v motive, vzorce, barvne teksture in reliefe, da bodo ustvarili kolekcije, ki jih bodo predstavili na zaključku delavnice na Fakulteti za dizajn v petek, 22. maja 2015, ob 13. uri.

Na zaključek delavnice ste seveda vabljeni tudi vsi, ki vas zanima, kako kreativna je letošnja generacija študentov, potek delavnice in nastajanje kreacij pa si bo kasneje mogoče podrobno ogledati na spletnih straneh www.jub.si ali www.fd.si.